Foto: PantherMedia/Scanpix

14. februārī kuģis "Romantika" kļūs par grandiozu iepazīšanās vietu. Plānots, ka apmēram 1000 cilvēku dosies kruīza braucienā Rīga – Stokholma – Rīga, kura laikā, iespējams, taps arī Ginesa rekords. "Šis ir vēl nebijis mērogs pasākumam un nebijis mērogs iespējām iepazīties! Zināmā mērā tas ir eksperiments, taču tas solās būt iespaidīgs," portālam "Delfi" stāsta kruīza rīkotājs Gints Balodis, viens no iepazīšanās portāla Otrapuse.lv vadītājiem.

Nekas nebūs 'kā parasti'

Piedzīvot ko neparastu, lai nav "kā vienmēr" - tāda bijusi portāla lietotāju vēlme. "Nebūs kā nelielā klubā - atnāc, pārlaid skatienu - neviens īpaši neuzrunā, vari doties mājās. Starp 1000 cilvēkiem noteikti atradīsies kāds, kas liksies īpašs un ko gribēsies uzrunāt," stāsta Gints. Doties romantiskajā kruīzā 14.-16.februārī var jebkurš, kas iegādāsies īpašo brauciena biļeti.

Prāmis dosies ceļā Valentīna dienas pievakarē. Īpašajam vakaram rīkotāji sola īpašu programmu - koncertus, izklaidējošu programmu, ko vadīs atraktīvie Ketija Šēnberga un Nauris Brikmanis, būs vairāki koncerti, fiksie randiņi, iepazīšanās un ballīte, ballīte, ballīte..... Atmosfēru palīdzēs uzkurināt Intars Busulis & Lady's Sweet, MUSIQQ, Dj Mike Tiller un Dj Artūrs Mednis.

'Ņemsim Ginesa rekordu'

Rīkotāji noskaidrojuši, ka šobrīd spēkā esošais ātro randiņu Ginesa rekords "ir ņemams" - līdz šim vienlaicīgi ātrajā randiņā piedalījušies 435 cilvēki. "Mēģināsim šo rekordu pārspēt! Ātrais randiņš nozīmē to, ka 10 sievietes pa vienai apsēžas pie galdiņa un pie katras uz 5 minūšu ekspres sarunu apsēžas pēc kārtas 10 vīrieši. Tas ir ļoti jautrs un atraktīvs pasākums. No sākuma var likties, ka tas nav viegli, bet drīz pārņem azarts, un gribētāji var doties iepazīties nākamajā aplī," skaidro portāla pārstāvis. Brauciena laikā paredzētas vēl citas īpašas aktivitātes.

Līdz šim vērienīgākais iepazīšanās pasākums Latvijas randiņu vēsturē plānots tā, lai piesaistītu dažādu vecumu cilvēkus. Taču jau tagad skaidrs, ka lielākoties tā apmeklētāji varētu būt cilvēki vecumā no 30 gadiem un uz augšu. "Tie ir cilvēki, kas ir maksātspējīgi un kuriem ir nopietni nolūki - viņi tiešām vēlas iepazīties. Jaunākiem cilvēkiem tāds īpašs iepazīšanās pasākums varbūt arī nav nepieciešams, taču trīsdesmitgadniekiem, kas daudz strādā un kuriem varbūt nav tāda plaša draugu loka, šāds pasākums ir tieši laikā," stāsta Gints.

Kapteiņa faktors

Nākamajā dienā publikai būs iespēja spert kāju uz cietas zemes un doties aplūkot Stokholmu. "Tā būs iespēja uzaicināt savu jauno draugu vai draudzeni uz pirmo randiņu un pavadīt dienu Stokholmā pēc savas gaumes un patikšanas - iet uz muzejiem, kafejnīcām," stāsta Gints. Brauciena laiks saskan arī ar lielo izpārdošanu laiku Stokholmas iepirkumu centros.

Vakarā kuģis "Romantika" ar visu tā romantisko saturu dosies atpakaļceļā uz Rīgu un ballīte atkal varēs turpināties. "Smejamies, bet, ja lietas aizies tik tālu, jāatceras, ka kuģa kapteinim ir tiesības gribētājus oficiāli salaulāt! Tāds spēks kapteinim ir!" smejas Gints.

Nedaudz stumjamie un bīdāmie

"Protams, ikdienā portālā "Otrapuse.lv" apgrozās cilvēki ar nopietnu nolūku iepazīties, bet tur ir arī dažādi ampelmaņi, joku plēsēji un vēl visādi īpatņi, kas mums kā portāla uzturētājiem ne vienmēr patīk. Tiesa par laimi tādi ir mazākumā. Pavisam portālu šobrīd lieto jau 135 000 cilvēku, tādējādi esam kļuvuši par līderi - nopietnāko iepazīšanās portālu tirgū. Tāpēc šāda iepazīšanās kruīza brauciena priekšrocība ir tāda, ka te cilvēki satiekas vaigā, neizliekas par kādu citu, jo tiešām vēlas iepazīties," stāsta viens no portāla vadītājiem.

Tā kā latvieši ir arī diezgan kautrīgi, drusku bīdāmi un mudināmi, tad rīkotāji aicina tomēr mest kautrīgumu pie malas, aicināt līdzi draugus un pavadīt lielisku Valentīna dienu. "Šāds organizēts pasākums atbrīvo cilvēkus un atvieglo iepazīšanos, jo visiem būs skaidrs - kāpēc šie cilvēki ir uz kuģa. Tas ļauj atmest aizspriedumus un ātrāk pārvarēt stīvumu," skaidro Gints. Un vēl piebilst - "kuģis ir tik ietilpīgs, cik tas ir. Iesaku nedomāt ilgi un rīkoties!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!