Foto: Shutterstock

"Business Insider" 25 gadus vecs vīrietis anonīmi dalās savā pieredzē par to, kā ir būt privātskolotājam Dubaijā. Savu vārdu viņš nevēlējās atklāt, lai par pieredzi runātu brīvi – bez notušēšanas.

Uz Dubaiju viņš pārcēlās 2020. gadā. Kopš tā laika vīrietis mācījis bērnus no dažām Dubaijas elitārākajām ģimenēm, kuru ienākumi mērāmi miljonos un pat miljardos.

"Viena no ģimenēm dzīvoja kādā no dārgākajiem Dubaijas dzīvokļiem, kurā bija mākslas telpa, masāžas telpa, sporta zāle un kinoteātris. Tam bija pieci stāvi un privāts lifts, un sargsuņi pie durvīm." Vēl viņš piebilst, ka šādās ģimenēs ir desmitiem darbinieku – apsardze, istabenes, šoferi, pavāri, aukles un arīdzan privātskolotāji.

Pārbagāto bērnu vecāki gan visai bieži nebija mājās, tomēr citi darbinieki bijuši draudzīgi. "Viņi man gatavoja vakariņas, pienesa dzērienus – gandrīz jutos kā daļa no ģimenes, kā lielais brālis." Skolēnam bija ekskluzīva mācību klase mājās: "Tā bija aprīkota labāk nekā jebkas cits, ko esmu redzējis parastās skolās."

Reiz ar skolojamo pabeiguši mākslas nodarbību. "Teicu, ka mums jāsakopj nekārtība. Bet bērns atbildēja: "Noteikti nē, es nemaksāju tev par uzkopšanu. Es par to maksāju viņai!" un viņš norādīja uz auklīti."

Citam bērnam, kuram bija apmēram septiņi gadi, viņš mācīja putnu bioloģiju: "Bērns pieprasīja, lai mēs dabūtu pūci, ko novērot. Nākamajā reizē, kad devos uz māju, uz virtuves letes tik tiešām bija pūce."

Jaunietis stāsta, ka vēl citam skolēnam brālis pateicis apmēram šādi: "Nepūlies darīt darbu, jo tētis visu nokārtos." Tad viņš pasniedzējam samaksāja 3000 dolāru, lai izdarītu mājasdarbu bērna vietā. Skolotājs skaidro, ka tā ir normāla parādība Dubaijā, jo bērni ir pieraduši pie milzu bagātības.

Arī priekšnieki neskopojas un visai bieži ir apdāvinājuši darbiniekus. Notika pat tādi kā "vairāksolīšanas kari" starp vecākiem. "Ja viņi zināja, ka būšu pie cita klienta viņiem vēlamajā laikā, man tika piedāvāts maksāt dubultā vai pat trīs reizes vairāk, vai vēl lielākā apmērā, lai pārliecinātu ierasties tieši pie viņiem. Katru reizi, kad likās, ka viss jau ir redzēts, darbs mani pārsteidza no jauna".

Viņš atminas gadījumu, kad saplīsa mašīna un nācās nokavēt mācību stundu. Skolotājs, paskaidrojis aizķeršanās iemeslu, nākamajā tikšanās reizē saņēma no bērna mammas 7000 ASV dolāru skaidrā naudā automašīnas remonta izmaksu segšanai.

Vēl viņš stāsta par vasaras brīvdienām uz jahtas Itālijā. Skolotājam vajadzēja pieskatīt divus brāļus – četrus un sešus gadus vecus. Ģimene divus mēnešus burāja gar Itālijas krastiem. "Kad es pievienojos saviem jaunajiem darba devējiem uz klāja, uniformās tērptie darbinieki piedāvāja šampanieti (lai gan darba laikā dzert nedrīkstēju), un nākamos mēnešus pavadīju, braucot ar ūdensmotocikliem, airējot, apceļojot vīna dārzus un ēdot dārgus ēdienus."

Kā raksta "The Economic Times" Dubaija ir kļuvusi par bagātības, greznības, labklājības un ekonomiskās attīstības simbolu, piesaistot gan ārvalstu investīciju, un nekustamo īpašumu, gan tehnoloģisko, finanšu un tūrismas sektorus. Katru gadu arvien vairāk cilvēku ar milzu ienākumiem izvēlas pārcelties un apmesties uz dzīvi Dubaijā. Saskaņā ar 2023. gada datiem par pasaules bagātākajām pilsētām, Dubaija ieņem 20. vietu. Pilsētā dzīvo vairāk nekā 68 tūkstoši miljonāru un 15 miljardieru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!