Foto: LETA

Modes māksliniece un nišas restorāna "Nirvana" saimniece Šeila Vanaga nule visu Latviju pārsteidza ar savu lēmumu teikt ardievas svaigēšanai, ko viņa fanātiski piekopa astoņus gadus, bet galu galā tajā vīlās šādā "sevis spīdzināšanā". Tagad viņa nolēmusi būt vegāne. "Šobrīd būt vegānam ir modē," izdevumam "Privātā Dzīve" teic māksliniece.

Astoņus gadus svaigēšanā viņa sauc par lielisku un bagātīgu laiku, tomēr ar šā brīža prātu neieteiktu šādu fanātisku aizrautību citiem. Tagad Šeila svaigēšanas konceptam metusi mieru un nolēmusi piekopt krietni maigāku diētu, proti, vegānismu.

Šeila "Privātajai Dzīvei" stāsta, ka šobrīd vegānisms ir ļoti moderns, nekur nav problēmu pāest vegāniski. Svaigēšanas periodā tā gan esot bijusi problēma, jo pat pašas mamma nav tikusi gudra, ar ko viņu pacienāt. Ģimenes svētki tikuši pabojāti Šeilas gastronomiskās līnijas dēļ.

Nu modes māksliniece varēs ēst arī termiski apstrādātu ēdienu, un šis aspekts viņu dara priecīgu. "Svaigēdāji uzturā lieto augļus, ogas, lapas, dārzeņus un riekstus, kas ir termiski neapstādāti. Ir arī tādi svaigēdāji, kas ēd jēlas jūras veltes, gaļu un olas, bet vegānismā, kas man tagad ir tuvs, uzturā netiek lietoti dzīvnieku pasaules produkti. Vegāni nelieto arī kosmētiku, kas testēta uz dzīvniekiem, nevelk drēbes, kas darinātas no ādas un vilnas," viņa zina teikt.

Pirms Šeila uz astoņiem gadiem pievērsās svaigēšanai, viņa 20 gadus bija veģetāriete. Turpmāk – vegāne.

Pilns raksts lasāms 19. marta izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!