Foto: Shutterstock
Šī gada pavasara grima tendenču augšgalā ir ar lainera līniju izceltas acis, ko papildina brūnie, lavandas un pat neona toņi, kā arī klasiskais dūmakainais ēnojums. Šai sakarā piedāvājam noderīgus ieteikumus, kā atsvaidzināt grimu šopavasar, piešķirot savām acīm gluži jaunu izskatu. Grima idejās dalās stiliste Daiena Raita.

Atrodi savu pamattoni

Grimam un tā pamattoņiem vajadzētu variēt atkarībā no gadalaika. Ja rudenī izskatīsies lieliski ar dramatiski melnām acīm, kas ēnotas dūmakainā tehnikā, pavasarī šāds izskats radīs smagnēju un pat neveselīgu efektu. Šopavasar viens no ieteicamākajiem pamattoņiem acu ēnu izvēlē ir dažādas lavandas nokrāsas, kas ir kombinējamas ar praktiski visiem toņiem gadījumā, ja vēlies krāsaināku grimu.

Ja tavas acis ir zaļganbrūnā krāsā, šosezon vari tās izcelt ar zaļām ēnām, savukārt tumši brūnu acu krāsas īpašnieces var izvēlēties plūmju toņus. Zaļām acīm piestāvēs pelēki un koši zili toņi, savukārt zilām acīm – maigi violeti un brūni.

Kombinē dažādas krāsas

Ikvienas sievietes kosmētikas maciņā atradīsies acu ēnas, kas īsti nepiestāv, bet ko tomēr ir žēl izmest. Tās atkal lietojamas vari padarīt, kombinējot konkrēto toni ar tai pretējām krāsām vai nedaudz maigākiem toņiem, kas ļaus iegūt piezemētāku izskatu.

Izcel acis

Ja vēlies skatienu padarīt izteiksmīgu, izvēlies gaišas acu ēnas, ko papildini ar smalku lainera līniju gar augšējo plakstiņu. Acu iekšējos kaktiņus ietonē ar perlamutra ēnām, tā padarot tās vizuāli lielākas.

Savukārt, ja vēlies likt acīm izskatīties mazākām, novelc līniju gar apakšējo plakstiņu, kā arī lieto tumšas acu ēnas. Šādā gadījumā nav vajadzības uzklāt vairākas skropstu tušas kārtas – uz tumšo plakstiņu fona tās tāpat pazudīs, tušai vien lieki saķepinot skropstas.

Lieto acu ēnu bāzi

Pirms acu ēnu uzklāšanas lieto grima bāzi, kas ļaus tām saglabāt savu noturību. Ļauj tai divas minūtes nožūt, pēc tam plakstiņiem uzklāj tonālo krēmu, nofiksē tos ar pūderi un pēc mirkļa vari sākt plakstiņus ēnot.

Neaizmirsti par uzacīm

Lai koptēls izskatītos pabeigts, neaizmirsti sakopt uzacis. Uzlabo to formu ar uzacu zīmuli vai ēnām (vajadzības gadījumā vari lietot arī acu ēnas tādā pat tonī kā tavas uzacis), kā arī izķemmē uzacis un, ja nepieciešams, izrauj liekos matiņus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!