Foto: Vida Press

Šī nedēļa Parīzē ir aizritējusi Augstās modes noskaņās. Tajā dizaineri demonstrējuši ikdienai nepiemērotus tērpus jeb mākslas darbus, kas tapuši pat no īstām rožu ziedlapiņām, savukārt slavenības izrāda savus bērnus, jaunākās frizūras un smalkākās kurpes. Efektīvāko mirkļu apskats.

Mikro

Foto: Vida Press


Uz leģendārā franču modes nama "Schiaparelli" 2024. gada pavasara/vasaras kolekcijas prezentāciju aktrise Zendaija ieradās jaunā ampluā – ar mazmazītiņu matu griezumu poniju uz pieres. Lai gan arī tērps bija sirreālā "Schiaparelli" stila iemiesojums, frizūra bija tā, kas visus savaldzināja.

Ziedi ir īsti

Foto: Vida Press

Arī aktrise Dženifera Lopesa atrādīja jaunu matu sakārtojumu un spēju izkāpt no savas komforta zonas. Uz acīm uzlikusi "Schiaparelli" tēlnieciskās brilles, bet mugurā uzvilkusi jaku, kas tapusi no dabīgiem rožu ziediem. Un tie uz muguras ir pat izšūti ar mēness attēlu!


Augstās modes mazulis

Protams, tas ir zīmola "Schiaparelli" dizainers Daniels Rozenberijs, kurš augsto modi pārrada par īpašāko mākslas formu. Bez ekstraordināriem, sirreāliem tērpiem, viens no skates aksesuāriem bija mazulis – robots. Tapis no vismaz 20 gadus vecām tehnoloģiju relikvijām – mobilajiem tālruņiem, datoru mātesplatēm, kompaktdiskiem, kalkulatoriem un tamlīdzīgi. "Tā kā daudzi izmanto "TikTok", lai ar mākslīgo intelektu manas kolekcijas padarītu digitālas, domāju, ka vienīgā kārts, ko atlika izspēlēt, bija manas atmiņas," autors stāstījis izdevumā "WWD".

Cimdi ir soma

Foto: Vida Press

Šīs sezonas viesmāksliniece "Jean Paul Gaultier" modes namā ir bijusi romantikas cienītāja dizainere Simone Roša. Kā viņas pašas zīmolā raksturīgi, arī te – bantītes, krinolīni, tills un volāni. Unikālākais un pārsteidzošākais ir bijis tieši aksesuāri. Sarkani cimdi ir kļuvuši par rokassomu, auskari tapuši no matiem, bet meikaps no kristāliem.

Puse no kleitas

Foto: Vida Press

Zīmola "Viktor & Rolf" dizaineru duets mīl pārkāpt fizikas vispārzināmos principus un radīt tērpus, kas pārvar gravitācijas principus. Tās ir bijušas no modeļu augumiem atstatus, horizontāli un pat virs galvas. Šoreiz izspēlējot saplēstu drēbju ideju, savienojams nesavienojamais ir kleitas, kas tapušas no divām dažādām pusēm, stiliem un materiāliem.

1:1

Foto: Vida Press

Viena no Kardašjanu kuplās ģimenes, uzņēmēja Kailija Dženere izmantoja modes nedēļu kā iespēju glamūrīgi atrādīt savu atvasi. Mamma un meitiņa Stormija, kura nākamnedēļ svinēs sesto dzimšanas dienu, uz "Valentino" modes skati ieradās tērpušās kā divas ūdens lāses. Melnās kleitās un par akcentu izmantojušas putnu spalvas, Kailijai tāda bija šalle, Stormijai mēteļa apdare. Un punktam uz "i" – melnas saulesbrilles.

Šausmīgā fantastika

Foto: Vida Press

Honkongā dzimušais dizainers Roberts Vuns, kura fanu lokā ir pat mūziķe Bejonse, ir zināms kā cilvēks ar apbrīnojamu iztēli. Reiz demonstrējis nažus kā aksesuārus, šoreiz viņa tērpi apvieno galējības – seriāla "American Horroe Story" asiņainās briesmas, tā filmas "Beetlejuice" fantastisko spozmi. Rezultāts ir ar mākslīgām asinīm notraipīti (izšūti) tērpi, cepures kā lietussargi, plaukstu imitācijas kā brilles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!