Foto: PantherMedia/Scanpix
Nav noslēpums, ka vīriešiem un sievietēm nereti ir visai atšķirīga izpratne par veselīgu dzīvesveidu. Šai sakarā interneta vietne "Realbuzz" apkopojusi sešus paradumus, ko vīriešiem vērts "aizņemties" no reizēm nepamatoti nenovērtētajām veselīga dzīvesveida speciālistēm – dāmām.

Esi lietas kursā par sava ķermeņa izskatu un tā izmaiņām


Foto: PantherMedia/Scanpix
Neraugoties uz to, ka vairums vīriešu ir gana izglītoti par savu veselības stāvokli un pievērš tam pietiekoši lielu uzmanību, atsevišķos gadījumos ķermeņa signāli par iespējamām veselības problēmām var tikt nepamanīti laikus.

Šai sakarā ieteicams pievērst pastiprinātu uzmanību ādas stāvoklim, novērojot dzimumzīmju stāvokļa iespējamās izmaiņas, kā arī laikus veikt to pārbaudes, lai novērstu ļaundabīgu audzēju veidošanos, kas vīriešiem bieži vien tiek konstatēta krietni vēlākā stadijā nekā sievietēm, informē "Realbuzz".

Neslinko ar regulārām veselības pārbaudēm


Foto: PantherMedia/Scanpix
Tikpat svarīga, kā sava ķermeņa izskata un kopējā veselības stāvokļa pārzināšana, ir arī tūlītēja konsultēšanās ar mediķiem raižu vai sūdzību gadījumos. Nereti vīrieši vizīti pie ārsta novilcina līdz pēdējam brīdim, baidoties no sāpīgām procedūrām vai uztraucoties par šausminošas diagnozes saņemšanu, tomēr tieši regulāras veselības pārbaudes ir pilnvērtīga un ilga mūža pamatā, uzsver "Realbuzz".

Nebaidies no asarām un atklātības


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kamēr sievietes labprāt dalās savās bēdās un pārrunā problēmas, to skaitā arī sarežģījumus veselībā, ar saviem tuviniekiem, vīrieši patiesās izjūtas slēpj, izliekoties nesatricināmi un neuzvarami. Tomēr tieši savu izjūtu un arī baiļu atklāšana, kā arī uzdrošināšanās paust emocijas, piemēram, apraudāties sarunas laikā, ir viens no lielākajiem ieguldījumiem veselībā, ko varam sev nodrošināt paši.

Izlādējot savas emocijas, organisms attīrās, un, ja tas nepieciešams, tiek veicināta arī ātrāka organisma atveseļošanās un palielinātas spējas cīnīties ar saslimšanu, skaidro "Realbuzz".

Audzējot muskuļus, neaizmirsti arī par kardio slodzi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums vīriešu, veicot fiziskās aktivitātes, koncentrējas uz muskuļu masas palielināšanu un ķermeņa kontūru veidošanu, pildot spēka vingrojumus. Tā rezultātā tiek aizmirsts par pietiekamu arerobās slodzes daudzumu, kas uzlabo sirds veselību, kā arī ķermeņa vispārējo izturību, brīdina "Realbuzz".

Sevi lutinot, sievišķīgs nekļūsi, bet veselāks - gan


Foto: PantherMedia/Scanpix
Zināms, ka sievietes ar sevis lutināšanu varētu nodarboties teju ik brīdi, savukārt vīrieši, baidoties izskatīties vāji un nepietiekami spēcīgi, maldīgi pieņem, ka rūpes, piemēram, par nagiem vai savas ādas stāvokli ir vien sieviešu padarīšana.

Patiesībā neliela piepūle, reizi pa reizei pārbaudot nagu stāvokli un laikus likvidējot sēnītes infekcijas vai arī izvēloties sejas ādas kopšanai piemērotus līdzekļus, neaprobežojoties vien ar vannas istabā atrodamajām ziepēm, radīs ne tikai patīkamāku un koptāku ārējo tēlu, bet arī krietni labāku pašsajūtu.

Tāpat speciālisti vīriešiem iesaka neizvairīties no SPA apmeklējumiem vai masāžām, jo šīs procedūras uzlabo asinsriti, veicina kaitīgo vielu izvadīšanu no organisma un atslābina muskuļus, tā sniedzot ieguldījumu ilgstoši labas fiziskās pašsajūtas nodrošināšanā, raksta "Realbuzz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!