Фото: Unsplash

Daudz kas var notikt trīs mēnešu laikā! Un saskaņā ar "trīs mēnešu iepazīšanās likumu" ir arī pietiekami daudz laika, lai iegūtu patiesu priekšstatu par cilvēku, ar kuru satiekaties. Tātad, vai "trīs mēnešu likuma" lāsts tiešām darbojas un ir vērā ņemams?

Pēc "TikTok" izplatītās teorijas, ko dēvē par "trīs mēnešu likumu", šis ir brīdis, kad daudzas attiecības izirst jeb sabrūk, pēkšņi saprotot, ka ar jauno mīlestību nebūs nekas ilgstošs. Savukārt, ja izdodas pārdzīvot šo izšķirošo brīdi, pastāv liela iespēja, ka izveidosies laimīgas ilgtermiņa attiecības.

Bet vai tiešām trīs mēneši ir pietiekami ilgs laiks, lai par cilvēku uzzinātu visu, kas par viņu ir jāzina? Vai, gluži pretēji, vai ir vērts trīs mēnešus uzturēt neveiksmīgas attiecības, lai iegūtu pilnīgāku priekšstatu? Lūk, portālā "Wellandgood" un "Bustle" eksperti skaidro "trīs mēnešu likumu".

"Trīs mēnešu likums" bieži vien iezīmē attiecību beigu sākumu. Tas ir brīdis, kad beidzas aizraušanās stadija, precīzāk, kad partnerī sākam pamanīt patiesās īpašības, atklājot arī to, vai personības un vērtības abu starpā vispār sakrīt.

Patiesi, trīs mēnešu laikā pēc iepazīšanās sāk atklāties abu iesaistīto personu patiesās personības un nodomi. Kā tiek rakstīts "Urban Dictionary", trīs mēnešu robeža ir potenciāls pagrieziena punkts attiecībās: "Trīs mēneši ir laiks, lai saprastu, vai tu redzi, ka šīs attiecības var kaut kur nopietni mūs aizvest."

Eksperti gan nav īsti pārliecināti, no kurienes šī ideja ir radusies, bet viedoklī, ko 2010. gadā pārpublicēja CNN arī tika apgalvots, ka ir nepieciešami vismaz trīs mēneši, lai sāktu sevi nopietni ieguldīt ilgtermiņa attiecībās.

Фото: Unsplash

Pēc Andželikas Kohas, sertificētas attiecību un šķiršanās ekspertes, teiktā, vairums medusmēneša posmu parasti arī ilgst trīs līdz sešus mēnešus, un tie beidzas, kad "jaunuma fenomens" izzūd un saikne vairs nav tik aizraujoša kā tad, kad pāris pirmoreiz satikās. Attiecību sākums parasti ir jautrs un aizraujošs, tajā ir visai pikanti un koķeti randiņi, tomēr vēlāk to vietā sāk iezagties ikdienas dzīves vienmuļība...

Kāpēc tieši trīs mēneši?

Pirmie trīs iepazīšanās mēneši ir ilūziju laiks. Tā vietā, lai redzētu šo cilvēku objektīvi, viņš tiek ieraudzīts tā, kā to vēlas pats partneris. Tieši tāpēc ir vajadzīgi apmēram trīs mēneši, lai ieraudzītu cilvēku tādu, kāds viņš ir patiesībā.

"Protams, ne tikai mūsu ilūzijas un gaidas spēlē lielu lomu, bet, kad mēs satiekamies ar kādu, arī šis cilvēks dara visu iespējamo, lai sevi demonstrētu labāk. Tomēr nepārtraukta izlikšanās ir ļoti sarežgīta, nogurdinoša un neilgtspējīga. Tātad, kad attiecībās izveidojas komforts, "īstais tu" nāk uz āru, un tikai tad mēs varam saprast, vai šīs attiecības patiešām varētu būt veiksmīgas," stāsta Gabriela Rejesa, licencēta laulību un ģimenes terapeite.

Tomēr cita terapeite, Kristala Mazola saka, ka "trīs mēnešu likuma" vēsture diemžēl viņai nav zināma, turklāt, viņa vēlas vērst uzmanību, ka tā nav balstīta uz klīniskiem/psiholoģiskiem pamatojumiem."

Tātad, vai "trīs mēnešu likums" vispār ir precīzs un vērā ņemams?

Ekspertu viedokļi dalās par to, cik lietderīgs ir "trīs mēnešu likums". Ir terapeiti un speciālisti, kas pat savus klientus mudina ievērot kaut ko ļoti līdzīgu "trīs mēnešu likumam", jo tas ir gluži kā pārbaudes periods. Tā laikā ir iespēja noskaidrot to, cik daudz pūļu otrs cilvēks ir gatavs ieguldīt attiecību turpināšanā, vai viņa nodomi ir nopietni, kas ir viņa "sarkanie karogi", kāds viņš ir, kad dusmojas un kad ir stresā (tātad nevēlamās, bet ikdienišķās dzīves situācijās).

No otras puses, eksperti vērš uzmanību, ka tomēr "trīs mēnešu iepazīšanās likums" ir pārāk vienkāršots. Skaidrs, ka būs gadījumi, kad kāds slēps savu patieso uzvedību vai identitāti daudz ilgāku laiku nekā trīs mēnešus. Tātad – arī pēc trim mēnešiem šī persona var šķist perfekta, lai gan patiesībā, iespējams, izmanto manipulatīvu taktiku, lai slēptu savu kaitīgo uzvedību, ieradumus, rakstura īpašības vai ko citu.

Secinājums ir tāds, ka par šo tematu – vai trīs mēneši ir vērtīgs kontrolpunkts – var diskutēt daudz un dikti. Eksperti ir vienisprātis, ka katra indivīda galvenajām vērtībām un prioritātēm attiecībās ir jānosaka tas, vai ir lemts virzīties uz priekšu. To nenoteiks kaut kāds laika nogrieznis vai "TikToka" triks!

"Dažkārt mēs varam pieķerties domai, ka šis cilvēks ir "labs uz papīra" vai, ka viņš "atbilst visām manām prasībām", taču tas ne vienmēr ir pietiekami labs iemesls, lai pieņemtu lēmumu būt attiecībās, pat ja trīs mēnešus viss ir bijis lieliski. Neatkarīgi no laika ilguma ir svarīgi ieklausīties savā iekšējās sajūtās un pieņemt lēmumu, kas ir vispiemērotākais tieši tev," rekomendē portāls "Wellandgood".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !