Foto: Shutterstock

Katrs pavasaris dārzā iesākas ar cerībām par labu ražu. Tā atkarīga no daudziem faktoriem, un daļa no tiem ir ārpus mūsu kontroles. Taču viens no darbiem, ko lietas labā varam darīt pavasarī – sagatavot labus augšanas apstākļus siltumnīcā. Ar padomiem dalās Dārzkopības institūta Dārza daļas vadītāja Baiba Skrebele.

Pirmkārt, jāsāk ar siltumnīcu konstrukcijām. Ja siltumnīca būvēta no koka, to vajadzētu apstrādāt ar kādu antiseptiķi, lai dezinficētu un izskaustu slimības. "Zinu, ka citi kūpina sēru, bet to nedrīkst darīt, ja ir metāla konstrukcijas, jo tad tās rūsēs," skaidro dārzkopības speciāliste.

Ja ir polikarbonāta siltumnīca, jālūko, lai tas nezaudē savu caurspīdīgumu. Bieži vien pēc sezonas uz polikarbonāta paliek zaļi puteklīši, laistot tas nosūbē un uzkrājas vēl citi putekļi – tos vajag ar ūdens strūklu notīrīt. Arī, ja tuvumā ir koki un lapas sakritušas uz polikarbonāta siltumnīcas, tās noteikti vajag aizvākt un siltumnīcu ar ūdens strūklu no ārpuses nomazgāt. Noteikti jāpielūko, lai nekur gar konstrukcijām netek iekšā ūdens un viss ir noblīvēts, citādi polikarbonāts pamazām aizaugs ar aļģēm. Ja kāds stūris kļūst zaļāks, tas ir signāls, ka steigšus jāmeklē vaina. Protams, polikarbonāta plātnes var nomainīt, kad tās palikušas tik netīras, ka gaisma vairs augus nesasniedz, taču tas izmaksās gana sālīti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!