Foto: Pixabay
Dārzs vasarā nav iedomājams bez pašu audzētiem tomātiem un kraukšķīgajiem gurķīšiem, tāpēc "Tavs Dārzs" pavasara gaidās ir sarūpējis selekcionāres un stādu audzētāju ieteikumus.

Sējas laiks nav aiz kalniem! Centīgākie audzētāji jau tagad domā par sēklu pasūtīšanu vai arī tās jau ir iegādājušies.

Sēklu izvēle nav no vieglākajām, jo veikalā ir plašs klāsts ne tikai ar gurķu un tomātu sēklām, bet arī dažādām krāšņām puķēm, garšaugiem un ne tikai. Lai veikalā nenāktos ilgi dirnēt pie sēklu stenda, lūkojies "Tavs Dārzs" audzētāju ieteikumos! Varbūt tie palīdzēs izdarīt izvēli. Tāpat varam ieteikt aplūkot arī Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" kolekcionāru piedāvājumu! Ik gadu kolekcionāri Latvijas Dabas muzejā rudenī rīko izstādes, kurās var aplūkot neparastus tomātus un citus dārzeņus, kā arī uz vietas var iegādāties to sēklas. Šeit vari aplūkot fotogaleriju, kurās redzami dažādu krāsu tomāti un ne tikai. Ja izstādi esi palaidis garām, tad šeit vari atrast sarakstu ar dārzeņu šķirņu kolekcionāriem. Skaidrs ir viens – ja sēkliņas iegādāsies pie kolekcionāra, tad varēsi tikt pie ļoti neparastu formu un krāsu tomātiem.

Lai izdodas atrast kāroto!

Stādu audzētāji iesaka: labākās gurķu šķirnes audzēšanai uz lauka un siltumnīcā

Foto: Shutterstock


Kas gan var būt labāks par kraukšķīgu gurķi no sava dārza! Līdz gurķiem gan vēl nedaudz ir jāpaciešas, bet pašlaik ir īstais laiks, lai iegādātos sēklas un sāktu lolot kvalitatīvus dēstus. "Tavs Dārzs" vērsās pēc padoma pie stādu audzētājām, kuras labprāt dalījās ieteikumos, kuras gurķu šķirnes ir labākās audzēšanai uz lauka un siltumnīcā.

Lasīt vairāk

Tomātu selekcionāre iesaka: izturīgākās lauka tomātu šķirnes

Foto: Shutterstock


Tumšas krāsas, ķirštomāti, dzelteni un klasiski sarkani – tomātu šķirņu ir vesels lērums, kā arī atšķirīgas ir to audzēšanas prasības. "Tavs Dārzs" vērsās pēc padoma pie tomātu selekcionāres un entuziastes Natālijas Zeltiņas, kura dalījās padomos par to, kuras tomātu šķirnes ir izturīgākās audzēšanai uz lauka.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!