Foto: Shutterstock
Šķirņu dažādība un ziedu krāšņums liek tās iemīlēt, taču rozes ir gana cimperlīgs dārza augs, kuram nepieciešama kārtīga apčubināšana ne vien rudenī un pavasarī, bet arī vasarā.

Rozes ir ēdelīgas, tādēļ tām jādod kompleksais mēslojums, tā "Delfi" rakstā "Rožu stādīšana un audzēšana vasarā: no stāda izvēles līdz bagātīgai ziedēšanai" skaidrojusi stādaudzētavas "Ārītes" saimniece Ilze Līce.

"Jo lielāks rozes augums, jo vairāk tā jābaro un jālaista. Piemēram, miniatūrai rozītei jāuzber pussauja, lielai rozei – trīs saujas," saka Līce. "Mēslošanas princips rozei ir tieši tāds pats kā citiem augiem – pavasarī tai vajadzīgs slāpeklis zaļās masas veidošanai, pirms un pēc ziedēšanas – kompleksais mēslojums un fosfors, rudenī noteikti vajadzīgs kālijs, lai nobriestu dzinumi. Man pašai svarīgākais no mēslojumiem ir kālijs, lai gan tas ir rudens mēslojums, jo lietoju to, lai lapas nobriestu un neuzņemtu slimības, kā arī pirms aukstās sezonas labāk sagatavotos ziemas miegam."

Rakstos turpinājumā uzzināsi atbildes par to, kā cīnīties ar biežākajām rožu slimībām un kaitēkļiem, kādas rozes ir izturīgas un sagādās mazāk rūpes, kā arī – kāda ir kaimiņos esošo augu nozīme rožu augšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!