Lielākajai daļai apģērbu ir acīmredzams, ka tie ir jāizmazgā pēc pāris valkāšanas reizēm. Bet par džinsiem ir domstarpības. Daži pat apgalvo, ka tos vispār nedrīkst mazgāt.

Pie šāda uzskata zināmā mērā vainīgs "Levi Strauss" izpilddirektors Čārlzs Bergs, lai gan viņš nebūt nevēlējās, lai tas būtu galvenais secinājums pēc viņa runas kādā pasākumā 2014. gadā. "Es nekad neesmu teicis, ka nevajag mazgāt džinsus," viņš skaidro sarunā ar Kristīni Tanu televīzijas kompānijas CNBC raidījumā "Managing Asia", kas tika pārraidīts pagājušajā mēnesī.

Tomēr Bergs joprojām neizmanto veļasmašīnu, lai mazgātu džinsus: "Īstie džinsu fani, cilvēki, kuri patiešām mīl savu džinsa apģērbu, jums pateiks, ka nekad nevajadzētu likt džinsus veļasmašīnā. Tā es arī daru."

Džinsu mīļotāji bieži uzsver, ka mazgāšana ietekmē to formu un krāsu, savukārt nemazgāšana un pakļaušana ārējo faktoru iedarbībai uzlabo izskatu. Tāpat tiek uzskatīts – ja džinsi netiek mazgāti, tie kalpos ilgāk, jo auduma šķiedras nenobružājas, kas attiecīgi var radīt caurumus un plīsumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!