Foto: Shutterstock

Paziņotas pasaulē populārākās pludmales, un pirmajā trijniekā ierindojas Eiropas pludmales, ziņo "Euronews". Kā izrādās, ceļotājiem visvairāk tīk gozēties skaistajās pludmalēs Portugālē, Itālijā un Spānijā.

Ziema jau pamazām, pamazām pošas prom un tepat aiz stūra sauļošanās sezona. Lai arī zvilnēšana saulītē tepat mūsu jūriņas krastā ir visnotaļ jauka, citreiz tā vien gribas ceļojumu apvienot ar skaisti iegūtu iedegumu citas jūras vai pat okeāna krastā. Lūk, tūristu savienība "TripAdvisor" nosauc pasaulē labākās un iecienītākās pludmales.

Lai noteiktu, kuras pludmales iegūs "Travellers' Choice Awards" balvu "Labākā no labākajām pludmalēm", analītiķi platformā "TripAdvisor" analizēja par pludmalēm sniegtos vērtējumus viena gada periodā – no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. septembrim, ziņo "Forbes".

Godpilnā pirmā vieta – Portugālei

Pasaulē, kurā ceļotāju izvēlē arvien vairāk dominē ilgtspējība un dabiskais skaistums, pirmo vietu labāko pludmaļu sarakstā ieguvusi pērle Portugālē – pludmale "Praia da Falésia". Pagājušajā gadā tā ierindojās vien 6. vietā.

Foto: Shutterstock

Ar ko pludmale īpaša? Pavisam noteikti iespaidīgo balto smilšu un turpat blakus esošo oranžo klinšu dēļ, kuru apskalo Atlantijas okeāns. Pludmale atrodas Algarves reģiona centrā, un tai blakus atrodas dabas parks, kura dēļ tiek saglabāta vietējā flora un fauna.

Labākais laiks, kad doties apmeklēt skaisto pludmali Portugālē, ir no jūnija līdz septembrim – tad var gan baudīt sauli, gan nodoties ūdens priekiem, tostarp arī ūdens sportam. Taču labs laiks apmeklējumam ir arī pavasarī (aprīlī, maijā) un rudenī (no oktobra līdz novembrim), kad iespējams baudīt patīkamus laikapstākļus un daudz mazāk cilvēku apkārt.

Otrajā vietā Itālija

Otro vietu guvusi skaistā "Spiaggia dei Conigli" (no itāļu valodas – trušu pludmale) pludmale Lampedūzā – uz dienvidiem vistālāk esošajā Itālijas salā.

Foto: Shutterstock

Pludmale slavena tur mītošo jūras bruņurupuču dēļ, kā arī ir lieliska vieta, kur snorkelēt un nirt. Pludmale pieejama tikai ejot ar kājām vai piebraucot ar laivu, un lai arī piekļūšana pludmalei nav visvieglākā, tā ir lieliska vieta, kur izbaudīt debeszilu ūdeni un baltas smiltis.

Trušu pludmale Itālijā ir viena no retajām pludmalēm, kur var redzēt, kā bruņurupuči krastā dēj olas, un, ja labi paveicas, iespējams redzēt izšķiļamies arī jaunuļus.

Trešo vietu ieņem Spānija

Trešo vietu guvusi viena no visvairāk fotografētajām pludmalēm Eiropā – Končas pludmale (La Concha) Spānijā. To raksturo baltas smiltis, trikīzzils ūdens un ūdenssports. Pludmale ir labi aprīkota: tajā pieejamas labierīcības, skapīši mantām, saulessargi un pat dušas.

Foto: Shutterstock

Labākais laiks, lai dotos uz Končas pludmali ir vasaras mēneši (no jūnija līdz augustam). Laiks ir saulains un ļoti silts, tāpēc piemērots, lai ne tikai sauļotos, bet arī peldētos un baudītu ūdenssportu. Šajā laikā pilsēta atdzīvojas ar dažādiem festivāliem un kultūras pasākumiem. Taču lai nebūtu jābauda atvaļinājums cilvēku pūļos, gana patīkami laikapstākļi baudāmi arī pavasarī un rudenī.

Pirmajā desmitniekā iekļuvušas arī šādas pludmales:

4. vieta: "Ka'anapali" pludmale Havaju salās, Ziemeļamerikā;

5. vieta: "Grace Bay" Tērksas un Kaikosas salā;

6. vieta: "Anse Lazio" Praslina salā, Šeišelu salās;

7. vieta: Menli pludmale Sidnejā, Austrālijā;

8. vieta: Ērgļu pludmale ("Eagle Beach") Arubas salā, Karību salās;

9. vieta: Siestas pludmale Floridā, ASV;

10. vieta: Varadero pludmale Kubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!