Foto: Shutterstock

Singapūrā līst vidēji 171 dienu gadā. Tā kā ilgtermiņa laika prognozes nav visai precīzas, ceļotājiem atliek vien cerēt, ka atvaļinājuma laikā spīdēs saule. Par šo problēmu, kā izrādās, satraucas ne vien paši ceļotāji, bet arī tūrisma nozare, un kāda viesnīca ir apņēmības pilna nodrošināt, ka lietus tās viesu atpūtu nesabojā.

Viesnīcas "International Singapore" pakete "Rain Resist Bliss" atmaksās vienu viesa uzturēšanās nakti, ja kāda no plānotajām aktivitātēm tiks izbojāta lietus dēļ. "Es tērzēju ar draugu grupu par to, kas gaidāms luksusa ceļojumos nākotnē, un viens no draugiem jokojot teica, ka iespēja garantēt labus laikapstākļus būtu luksusa ceļojumu augstākais līmenis," CNN stāsta viesnīcas ģenerālmenedžeris Andreass Krēmers. Tā arī radusies lietainā laika apdrošināšanas paketes koncepts.

Tomēr ceļotāji nevar sapriecāties par agru, jo ir arī kāds āķis. Saskaņā ar "InterContinental" viesnīcas paziņojumu, nauda tiks atgriezta, ja "lietus ilgums pārsniedz 120 kumulatīvās minūtes jebkurā četru stundu laika blokā dienasgaismas stundās". Tāpat apdrošināšanas pakete attiecas tikai uz tiem cilvēkiem, kas uzturas apartamentos, kuru cena sākas no 850 Singapūras dolāriem (aptuveni 584 eiro) par nakti juniora apartamentos vai no 4500 Singapūras dolāriem (aptuveni 3093 eiro) par nakti prezidenta apartamentos.

Atlīdzību izsniegs kupona veidā un tas jāiztērē "InterContinental Singapore" viesnīcā vienas nedēļas laikā. Saņemtā summa ir līdzvērtīga samaksai par vienu nakti attiecīgajā numuriņu kategorijā.

Viesnīcas ģenerāldirektors arīdzan iesaka aktivitātes, kuras lietus nespēs izbojāt: Āzijas civilizāciju muzeja apmeklējums, "Tiger" alusdarītavas apskate, iepirkšanās Japānas grāmatnīcā "Kinokuniya".

Īpašas paketes ir veids, kā mūsdienās viesnīcām izcelties uz citu fona. Piemēram, "Ayana Resort and Spa" viesnīca Bali radīja īpašu programmu, aizliedzot izmantot viedtālruņus un citu elektroniku pie baseina, tādējādi mudinot viņus pilnvērtīgi izbaudīt atpūtu.

Vairākas viesnīcas un kūrorti pasaulē arīdzan radījuši īpašas telpas, kas sniedz iespēju izbaudīt kvalitatīvu un netraucētu miegu. Telpas aprīkotas ar ierīcēm, kas rada tā dēvēto "balto" troksni, tajās pieejamas īpašas tējas miegam un arī smaguma segas dziļam naktsmieram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!