Foto: ReTV

Nevajadzīgos VIP klases vilciena vagonus, ar kuriem vizinātas Krievijas estrādes zvaigznes, plānots pārvest uz Ventspils novada Pasiekstes vējdzirnavām. Tur jau ierakts pamatakmens jaunajam Saieta namam.

Vārves pagasta iedzīvotājiem Saieta nams dos iespēju pulcēties vienuviet plašākās telpās, bet vējdzirnavu īpašniekiem vagoni atrisinās līdzšinējo problēmu par liela viesu skaita uzņemšanu.

Vēsturiskajās Pasiekstes vējdzirnavas Ventspils novadā šobrīd izveidoti nestandarta apartamenti ar krogu. Ikviens šeit aicināts izmēģināt samalt graudus ar roku un aptaustīt saglabājušos mehānismus. Šopavasar Veinbergu ģimene ierakusi pamatakmeni savam nākamajam sapnim – izveidot lielu Saieta namu, kas atrisinātu šīs puses novada ļaužu problēmu ar pulcēšanās vietu. Tā kā šaipus Ventai nav viena liela kultūras nama, tad par lielāku pasākumu vietu varētu izmantot ceļmalas sudmalas. Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Zariņš: "Šaipus Ventai īsti tik lielu saieta namu nav, bet prieks, ka ir arī privātās iniciatīvas, uzņēmēji redz nišu, kā to attīstīt. Protams, novads ir tikai un vienīgi ieguvēji."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!