Rindas ar tumsā izgaismotām iglu tipa kupolveida mājiņām, stindzinošs aukstums un varbūt pat ziemeļblāzma - īpašās atpūtas meklētājiem ir vērts apspriest došanos Somijas ziemeļu virzienā, jo tai ir ko piedāvāt.

Atpūtas vieta "Kakslauttanen" Lapzemē saviem viesiem piedāvā trīs veidu nakšņošanas iespējas - pārlaist nakti no sniega veidotos iglu, no stikla darinātos iglu un guļbaļķu namiņos.

Iglu ar stikla kupolu neliks vilties tiem, kas tomēr dod priekšroku siltumam. Mazītiņie kupolveida namiņi ir silti, omulīgi un piedāvā visas ērtai naktij nepieciešamās priekšrocības.

Vairāk drosmes vajadzēs, lai nakšņotu no sniega veidotajos iglu. Atpūtas vietas īpašnieki apgalvo, ka tas būs neizmirstams piedzīvojums. Pat ja temperatūra ārā sasniedz -40 grādus, sniega iglu tā nekad nebūs zemāka par -3 līdz -6 grādiem. Nakšņotājiem tiek piedāvātas visas siltai naktij nepieciešamās lietas - piemēram, kārtīgs dūnu guļammaiss.

Šo vietu, kas piedāvā arī dažādus safari izbraucienus un ziemeļblāzmas vērošanas pasākumus, sevišķi iecienījuši jauni ļaudis, kas meklē nestandarta atpūtas vietu savām kāzām vai medusmēnesim.

Ziemeļblāzmas skaistums:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!