Foto: Andris Jermuts
Irlavas pagastā, Tukuma novadā, atrodas kāds savdabīgs objekts, kas gadu laikā iemantojis ziņkārīgāko tūristu sirdis un iekļauts Eiropas kultūras mantojuma sarakstā "Neparastais kultūras mantojums". Tas ir tilts uz nekurieni.

Kā "Tūrisma Gids" skaidroja iepriekš, īsi pirms Otrā pasaules kara, kad Latvijas ekonomika visai strauji attīstījās un bija iecerēti vairāki lieli projekti, uzsākta arī vērienīga Tukuma-Kuldīgas dzelzceļa būvniecība. Lai šī līnija varētu veiksmīgi īstenoties, bija nepieciešams tilts pāri Abavai, ko arī uzbūvēja 1940. gadā. Tas bija 55 metrus garš, pamatīgs dzelzceļa tilts.
Foto: Andris Jermuts

Cilvēku atmiņā tas iespiedies kā vācu kara laika piemiņas vieta, jo vācu vara to mēģināja turpināt un pabeigt 40. gados, taču nepabeidza. Karš pārtrauca dzelzceļa būvniecību, un vēlāk tā arī netika turpināta. Tomēr tilts tur stāv vēl joprojām un abi tā gali atduras pļavā.

Gluži kā no putna lidojuma šo tiltu ziemas rotā izdevies iemūžināt fotogrāfam Andrim Jermutam, kurš ar savām fotogrāfijām bija ar mieru padalīties arī ar "Tūrisma Gids" lasītājiem.

Ko vēl apskatīt apkārtnē?

Tukuma novadā ir vēl daudz un dažādi lieliski tūrisma galamērķi. Tukums ir bagāts ar pilīm un muižām, tur iespējams apciemot izcilo Kurzemes klasicisma arhitektūras paraugu, proti, Durbes pili, 1901. gadā celto Jaunmoku pili, grezno Kukšu muižu un citas. Savukārt dabas mīļi var doties pastaigā pa dabas un izziņas taku "Viesatas upesloki". Tāpat kā vectētiņš pāri gadu simtiem Tukuma pusē apciemojams un apskatāms Kaives Senču ozols. Tas ir resnākais ozols Baltijā ar vairāk nekā 10 metrus brangu apkārtmēru. Lielisks galamērķis būs arī Dunduru pļavu skatu tornis, kas ļauj novērot ne tikai pļavas putnus, bet ir arī savvaļā dzīvojošos zirgus un govis. Citas lieliskas idejas, ko apskatīt gleznainajā Tukuma pusē, meklē te un te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!