Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kamēr Latvijā pavasarī varam lepoties ar vizbulīšu "pielietiem" mežiem, tikmēr Beļģijā pavasarī īsts lepnums ir gleznainais dižskabāržu mežs, kur ik pavasari uzplaukst zilās pulkstenītes, kas mežam cauri vijas kā ziedu upe.

Šis skaistais mežs tiek saukts arī par "Blue Forest" ("Zilo mežu"), ne velti, jo šādu nosaukumu tas guvis tieši zilo pulkstenīšu dēļ, kas ik pavasari priecē ar savu daili.

Hallerbos jeb Halles mežs izpleties vairāk nekā 550 hektāru platībā Beļģijā, Hallē, – starp Flandriju un Valoniju, 30 minūšu brauciena attālumā uz dienvidiem no Briseles. Tas ir gleznains dižskabāržu mežs, kurš gadu no gada pavasarī piesaista lielu tūristu un vietējo iedzīvotāju uzmanību, jo mežā sazied pulkstenīšu tūkstoši. Īpašu burvību var izjust tieši saullēktos un saulrietos, kad cauri kokiem mežā ielaužas saules stari, radot pasakainu burvību. Šī iemesla dēļ zinātāji mežu mudina apmeklēt tieši saullēktos un saulrietos, jo tad arī var visspēcīgāk izjust aromātisko pulkstenīšu smaržu.

Jāņem gan vērā, ka šis mežs jābauda ar acīm, jo ziedu plūkšana tajā ir aizliegta! Toties tajā droši var ļauties nesteidzīgām pastaigām vai iemūžināt to savos viedtālruņos. Meža oficiālajā mājaslapā var aplūkot ne tikai taku kartes, bet arī iepazīt vēl citus apskates objektus šajā apkārtnē.

Savukārt šajā "Tūrismagids" stāstu krājumā šeit un arī te atradīsi interesantus tūrisma maršrutus, ko aplūkot, ja ceļi vedīs tieši uz Beļģiju!

Starp citu – pavasara burvību vari izjust arī tepat Latvijā! Pārdaugavā krāšņi zied magnolijas, ar savu skaistumu sākušas priecēt rozā ziedu kupenas-sakuras, bet Rīgas dārzus un parkus priecē sastādītās atraitnītes un arī zilsniedzītes.

Foto ieskats pasakainajā pulkstenīšu mežā Beļģijā:

Savukārt zemāk vari aplūkot, kā pulkstenīšu mežu no dažādiem rakursiem ir iemūžinājuši "Instagram" lietotāji:

View this post on Instagram

A post shared by Ivan Samoshko (@ivan_samoshko) on Apr 19, 2019 at 7:31am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Ivan Samoshko (@ivan_samoshko) on Apr 19, 2019 at 7:28am PDT
View this post on Instagram

A post shared by הארץ (@haaretz) on Apr 22, 2019 at 8:28am PDT
View this post on Instagram

A post shared by Thymen van Schaik (@thymenvanschaik) on Apr 23, 2019 at 3:57am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!