Foto: Publicitātes foto
Šogad konkursa "Dārzu pērles Smiltenes novadā 2023" apbalvošanas ceremonijā tika godināts 21 novadnieks dažādās nominācijās, tādējādi paužot paldies par ieguldīto darbu sakopta novada veidošanā.

Kā vēstīts novada mājaslapā, konkursa mērķis ir veicināt Smiltenes novada iedzīvotāju un uzņēmēju darba un dzīves vietas sakopšanu un latviskās kultūrvides veidošanu, kā arī noskaidrot novada teritorijā sakoptākos īpašumus.

Katrā nominācijā pieteiktie pretendenti tika vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, piemēram, pirmais kopiespaids, ielu malas un pieguļošas teritorijas sakoptība.

Kā vēsta portāls "Ziemeļlatvija", svinīgajā apbalvošanas pasākumā Apes tautas nama vadītāja Ilva Sāre norādījusi, ka šis nav konkurss ar vērtēšanu, bet gan "mūsu paldies jums par jūsu veikumu". Tradīcija rīkot šādu konkursu Smiltenes novadā jau ir daudzu gadu garumā, taču jau otro gadu dārza pērles tiek meklētas no Raunas līdz pat Apei.

Par metālkalumu skaistumu, kā arī bagātu augu kolekciju un mīlestību pret rozēm pagodināti tika īpašuma "Ziedugravas" saimnieki Raunā. Savukārt Ābolu ģimene īpašumā "Sarkaņi" Raunā lepojas ar plašu dārza skaistumu un daudzveidīgām vērtībām. Smiltenē Cekulu ģimene uzslavēta par elegantu gaisa dārzu ar dažādu augu skaistumu. Par jauno dārza pērli, kas izceļas ar pārdomātiem un skaistiem apstādījumiem, izcelts Ilonas Niedres ģimenes iekārtotais dārzs Smiltenē.

Ar visiem konkursa laureātiem var iepazīties Smiltenes novada pašvaldības mājaslapā vai klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!