Paradīzes daba, eksotisks ēdiens, braucieni ar ziloņiem... Daudzi tūristi izvēlas redzēt tikai šo, parādes atpūtas daļu Taizemē, neaizdomājoties par to, kādu kaitējumu ekoloģijai nodara tūrisma bizness. Kā atpūsties ar komfortu un vienlaikus nekaitēt dabai? Par savu "zaļo" ceļojumu uz Taizemi stāsta žurnāliste Jeļena Vlasova.

Non-stop palīdzība

Nepaspēju atgriezties no ceļojuma, kad man pienāca vēstule: "Dārgā Jeļena! Ar lepnumu paziņojam, ka jūsu brauciena laikā palīdzējāt 419 kokiem." Un tālāk pa punktiem: dzīvošana viesnīcā – palīdzība 315 kokiem, spa salona apmeklējums – palīdzība 80 kokiem, brauciens ar elektrisko motorikšu – palīdzība 6 kokiem utt... Kaut kā uzreiz sāc sevi cienīt…

Formulu "Apceļo Taizemi un dari labu darbu" izgudrojusi apburošā meitene Alīza (uzvārds viņai ir neizrunājams, tāpēc citēju no vizītkartes: Aliza Napartivaumnuay), sabiedriskās organizācijas "Social Giver" līdzdibinātāja.

Alīza ir īsta kosmopolīte: dzimusi Taizemē, uzaugusi Romā, dzīvojusi Austrālijā. Izglītību ieguvusi Lielbritānijā, bet pēc studiju beigšanas nolēmusi atgriezties dzimtenē. Sākumā viņa strādājusi par brīvprātīgo dažādos sociālos projektos, taču drīz vien sapratusi, ka šī sistēma buksē: kamēr par projektu raksta mediji, cilvēki tam ziedo naudu, bet tiklīdz prese pārstāj rakstīt, naudas plūsma tūlīt tiek pārtraukta. Un meitene nolēma radīt kaut ko stabilāku. Taizemē ir daudz cilvēku, kas gatavi palīdzēt trūcīgajiem – ne ar naudu, bet ar precēm vai pakalpojumiem: viesnīca var bez maksas piešķirt nakšņošanu, tūrisma aģentūra – ņemt klientu ekskursijā, restorāns – pabarot.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!