Ziema pavisam noteikti nav mans mīļākais gadalaiks, un, visticamāk, ja man nebūtu brāļa, kurš patiesi tic teicienam "Nav nepiemērotu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs", es gada aukstajā laikā nemaz neapsvērtu domu pamest dīvānu. Taču jāatzīst, ka tieši ziemā esmu piedzīvojusi visforšākos ģimenes un draugu pasākumus, kad visi kopīgi sildās ar līdzpaņemto tēju un kā mazi bērni šļūc no kalna ar ragaviņām. Tāpēc vēlos padalīties ar idejām, ko darīt ziemā, jo mums visiem priekšā ir vēl vairāki auksti un sniegoti mēneši.

1. Pikniks ziemā


Izcila ideja, tāpēc nosūti savai ģimenei info par laiku un vietu, kur visiem jāierodas, un ignorē visus tos, kuri ģimenes čatā čīkst par gaidāmajiem laika apstākļiem vai iesūta Toma Briča video par to, cik grādu zem nulles tiek solīti. Noteikti iemetiet mašīnā maiņas apģērbu un apavus, lai pikniku neizbojā slapjas kājas vai mitri cimdi. Paņemiet līdzi malku un iekuriet ugunskuru, uz kura cept desiņas un maršmelovus, vai iegādājieties prīmusu, kas noteikti noderēs arī citos piedzīvojumos dabā, paņemiet no mājām katlu un uzvāriet gardu soļanku. Es ikdienā neesmu zupu fane, bet uz ugunskura pagatavota zupa, kaut arī no burciņas, garšo vienkārši izcili, un to ēdīs gan pieaugušie, gan bērni.

Kāda ir soļankas recepte? Ja ir laiks, mājās sagrieziet kūpinātu gaļu, kā arī nomizojiet un sagrieziet kubiņos kartupeļus, pannā sasautējiet sīpolus un burkānus. Veikalā iegādājieties gatavo soļanku burciņā, melnās olīvas, citronu, krējumu un rupjmaizi. Uz prīmusa lieciet katlu un vāriet kartupeļus. Kad tie ir gatavi, pievienojiet sasautētos burkānus un sīpolus, žāvēto gaļu un burciņas saturu. Pašas beigās pielieciet olīvas. Ēdot pievienojiet krējumu un citrona šķēlītes. Ja nav laika, pirmos soļus varat izlaist un vārošam ūdenim vienkārši pievienot burciņas saturu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!