Foto: Privātais arhīvs/Kadrs no video

Pērnā gada izskaņā viena no Krievijas ietekmīgākajām influencerēm un sabiedrības dāmām Anastasija Ivļejeva sarīkoja tā dēvēto "pliko ballīti" – burziņu, kurā krievu šovbiznesa spīdekļi ieradās knapos tērpos un itin vaļīgi svinēja dzīvi. Par ballīti uzzināja Kremlis, sākās varena izrēķināšanās ar tās dalībniekiem. Filips Kirkorovs, Dima Bilans, Ksenija Sobčaka tika nospiesti uz ceļiem, lai izlūgtos režīma piedošanu. Ivļejevai viss beidzās vēl skarbāk – viņai uzsūtīja nodokļu inspekciju un praktiski "aizvēra muti" sociālajos tīklos, viņas galvenajā peļņas instrumentā. Nule sabiedrības dāma sniegusi pirmo interviju pēc skandāla, un tā gan pārsteidz, gan nepārsteidz. Krievijas opozīcijas pārstāvji par šo pavērsienu sāji smejas.

Nastja Ivļejeva nav vienkārša ierindas influencere – viņa ir viena no pelnošākajām, ar viņu sadarbojas lielie reklāmdevēji. Pirms diviem gadiem Ivļejeva savā "Instagram" kontā ievietoja vārdus "Karam nē!" Bet tagad viņas 17 miljoni sekotāju (starp tiem arī Alla Pugačova, Maksims Galkins un citi slaveni vārdi) redz tukšu lapu un tikai vienu vienīgu ierakstu – fragmentu no svaigākās intervijas.

Savā nožēlas pilnajā intervijā Ivļejeva saka, ka agrāk bijusi pārāk stulba, lai saprastu lietas pareizi. Vajadzējis ieklausīties "kompetentos cilvēkos", un to viņa arī uz priekšdienām rekomendē visiem citiem influenceriem, kuriem ir liela auditorija. Kā izpētījis medijs "Doždj", viens no Ivļejevas konsultantiem, visticamāk, bijis propagandas meistars Vladimirs Solovjovs...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!