Foto: Vida Press

Aksesuārs, ko piecdesmitajos un sešdesmitajos gados dievināja Holivudas zvaigznes Odrija Hepberna un Bridžita Bardo, pēdējos mēnešos ir kļuvis par mūsdienu kulta preci. Tas ir pieticīgais lakatiņš.

Foto: Vida Press

Parīzes modes nedēļas laikā (2024. gada rudenim/ziemai) neitrālu zīda lakatiņu uz galvas bija apsējusi aktrise Dženifera Lourensa. Šī gada mūzikas festivālā "Coachella" leoparda rakstiem rotātu lakatiņu virs "Fila" ražojuma beisbola cepures uzvilka Hailija Bībere (starp citu, Rianna tā ir darījusi jau senāk). Domino efekts ir sācies, un tas ir tikai laika jautājums, kad tikai retajai ielu modes zvaigznei (burtiskā un pārnestā nozīmē) galvā nebūs lakatiņa.

Līdzīgi kā kokvilnas galvas lentei vai deviņdesmito gadu matu klipsim, šim galvas aksesuāram ir bezgalīgs un daudzpusīgs valkāšanas potenciāls. Minētās slavenības demonstrē, ka lakatiņam piemēroti dažādi galamērķi – gan Parīzes bruģis, gan tveicīgs tuksnesis. Galvenais ir koptēls un kāds lakats izvēlēts.

Lakata izvēlē, lai izvairītos no vecmodīguma, ir viens būtisks priekšnoteikums – raksti un krāsas, kas kliegtin kliedz – mūsdienas. Eksotiski dzīvnieku raksti un ugunīgi košas krāsas ir īpaši aktuāli. Lietojuma veidi ir daudzveidīgi: ironiski sasiets zem zoda kā mazai meitenei, uz aizmuguri kā brīvdomātājiem, vai viegli uzmests uz galvas kā elegantām parīzietēm.

Festivāls

Koncerti un festivāli ir īstā vieta lakatam – tas pasargās tavu veselību un, to valkājot, būsi stila zvaigzne. Ar vai bez cepures apakšā, lakatiņš iederēsies ar mikro izmēra krekliņiem un tik pat mazmazītiņiem šortiem. Vai kontrastējoši – ietinoties pārlielā bleizerī.

Pludmale

Košiem, eksotiskiem rakstiem rotāts lakats un pludmale sader kā maize ar sviestu. Sasiets uz aizmuguri kā savulaik hipijiem, tas pasargā no saules un savalda nepaklausīgu frizūru. Piemērots valkāšanai ar bohēmisku, garu kleitu, ko papildina ar salmu soma, plānas sandales un jaudīgas saulesbrilles.

Pilsēta

Foto: Vida Press

Ielās likumu nav! Ir tikai ieteikumi. Kā ierasts, modīgākie komplekti top, kad savā starpā jauc kardināli atšķirīgu stilu elementus. Pieticīgs lakatiņš ar elegantu kostīmu – izsmalcināta izvēle, sportisks tērps ar lakatiņu – ironiska pieeja, savukārt rokeriem lakatiņš ir debesīs rakstīta norma.

Lauku darbos

Foto: Vida Press

Visi darbi sokas naskāk, ja jūties lieliski (lasi – stilīgi). Gluži kā teātra izrādē izspēlē savu lomu līdz galam: apauj funkcionālus gumijniekus, uzvelc plandošu, amizantu vasaras kleitu, un galvā uzsien kokvilnas lakatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!