Foto: Publicitātes foto

Seriāla "The Crown" aktrise Emma Korīna, kas sevi identificē kā nebināru personu, uz žurnāla "Harper’s Bazaar" jūnija/jūlija izdevuma vāka ir redzama ar izaugušām padušu spalvām. Un internetam ir ko teikt!

Mūsdienās padušu spalvas ir nevis individuāla, bet sabiedrības "darīšana". 28 gadus vecā aktrise Emma Korīna 22. maijā nonāca uzmanības centrā, kad tika publiskots jaunākais žurnāla "Harper’s Bazaar" izdevuma "Freedom Issue" vāks, uz kura visā godībā redzamas aktrises padušu spalvas. Bez slēpšanas, drīzāk uzsverot, tās demonstrētas ar zīmola "Miu Miu" dzimumneitrālo veļas komplektu un apmatojumu eksponējošu ķermeņa pozu.

Vāku prezentējot, interneta lietotāji izmantoja iespēju paust savu sašutumu par Korīnas "nekopto" izskatu zem ieraksta "Instagram". Daži komentētāji argumentēja, ka tas ir nehigiēniski, bet citi uzskatīja, ka poza nav cienījama: "Lūdzu, noskuj... tas nav par cilvēktiesībām... tas ir par personīgo higiēnu," "Pretīgi, beidz censties popularizēt padušu spalvas, tas nekad nenotiks," "Cik tālu ir mode aizgājusi."

Tomēr arī aktrises aizstāvju nav mazums. Kāds rakstījis: "Man eksplodē smadzenes, kad redzu cilvēkus bez viņu dabiskā ķermeņa apmatojuma," taču cits piebilda: "Tā ir cilvēka un dabas izcelsme, attopieties." Daudzi uzsvēruši, ka Korīnas mērķis nav bijusi provokācija, bet gan pierādīšana, ka atbrīvošanās no ķermeņa apmatojuma nav obligāta. "Vīrieši ar spalvainām padusēm saka sievietēm, lai viņas savējās izskuj higiēnas dēļ... kas par ironiju," kāds iesmējis par sabiedrības dubultajiem standartiem.

Korīna nav pirmā zvaigzne, un arī viņai tā nav pirmā reize, kad demonstrē tik brīvu attieksmi uz stila žurnāla vāka (piemēram, 2020. gada novembra "Glamour" žurnāla vāks). Arī daudzas citas to ir paveikušas pirms viņas. 2018. gada "Bustle" fotosesijā aktrise Reičela Makadamsa, 2019. gadā uz "Rolling Stone" vāka mūziķe Halsija. Bet sarkano paklāju pasākumos līdzīgi brīvas bijusi Madonna ar meitu Lurdesu Leonu, aktrise Džūlija Robertsa un citas.

Uz šo kritiku Korīna nav atbildējusi, taču žurnāla lappusēs ir runājusi par tiešsaistē saņemto naidu: "Lai gan mums patīk domāt, ka esam progresīva sabiedrība, liela daļa no redzētā joprojām ir kā solis atpakaļ."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!