Foto: DELFI
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šo sestdien, 1. maijā, atgriezies ilgi gaidītais un tradicionālais gadatirdziņš. Arī "Tava Māja" paviesojās gadatirgū, lai ieskatītos, kādus jaunumus un meistardarbus amatnieki un mājražotāji ir sagādājuši šoreiz.

Portāls "Tava Māja" jau vēstīja, ka Brīvdabas muzejs Covid-19 izplatības dēļ bija atcēlis klātienes gadatirgus, pārnesot tos uz tiešsaistes tirdziņiem, bet tagad klātienes andele ir atgriezusies. Tirdziņš notiek no pulksten 10 līdz 15 , savukārt nākamās andeles paredzētas 8. un 15. maijā. Šāds brīvdabas tirdziņš, kā atgādina muzeja pārstāvji, muzejā norisinās jau otro gadu, turklāt tā piedāvājums regulāri tiek papildināts un attīstīts.

Amatnieki un mājražotāji arī šoreiz sagādājuši fantastiskas preces ne tikai mājai un dārzam, bet arī stilīgas lietas koptēla papildināšanai. Tāpat tirdziņā mājražotāji sarūpējuši dažādus gardumus, piemēram, latviešu saimnieču sietos sierus, pašceptu maizīti, gardus kūpinājumus un ne tikai.

Brīvdabas muzeja pārstāvji tirdziņa apmeklētājus aicina arī izbaudīt pastaigas pa muzeja teritoriju, piemēram, aplūkojot Usmas baznīcu, kas sestdien ir izgaismota ar svecēm. Tāpat apmeklētāji aicināti izstaigāt Pavasara taku, kurā var izšūpoties 12 šūpolēs, meklēt vienam otru labirintā, kā arī satikt saules zirgu.

Muzeja pārstāve Harita Maniņa mudina visus tirdziņa apmeklētājus ievērot muzeja un valdības norādījumus par ierobežojumiem, distancēšanos un citiem drošības jautājumiem.

Foto ieskats tirdziņā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!