"Raudiens nāk," tā sarunā ar "Tavs Dārzs" neslēpj lauksaimnieki un dārzkopji, kuru rūpīgi iekoptie lauki ir pārvērtušies par dubļu masām, nelieliem ezeriņiem un sasmalcinātu postažu. Lai gan pašlaik ir šoks un neziņa, no kura gala ķerties klāt, viņi atzīst, ka šādas laikapstākļu stihijas norūda un mudina nepadoties.

Postošais negaiss, kas otrdienas vakarpusē nav saudzējis Kurzemes pusi, jo īpaši Tukuma apkārtni, radījis elektroapgādes traucējumus, plūdus pilsētās, atstājis aiz sevis virkni nolauztu koku, bojātas automašīnas, dārzus un mājas. Sociālie tīkli kopš vakardienas ir pārpilni ar bildēm un video, kuros atspoguļota dabas varenība. Arī "Delfi Aculieciniekam" iesūtītas vairākas reportāžas, kurās redzama postaža.

Dabas spēku nākamajā dienā novērtējuši un dokumentējuši arī audzētāji, kuri apsekojuši savas lolotās platības. Negaiss bijis kā laimes spēle – kamēr vieniem audzētājiem tas ir gājis secen, citi iekļuvuši pašā epicentrā. "Tavs Dārzs" nākamajā dienā pēc postažas uzrunāja audzētājus Kurzemes un Vidzemes pusē, lai noskaidrotu, cik lielus posta darbus negaiss ir aiz sevis atstājis viņu dārzos vai laukos.

"Ēkas ir bojātas, bojāti ir arī sējumi. Lielie jumti kaltēm ir norauti, šķūņiem, mājām norauti šīferu gabali, bet sējumi ir veldrē. Lielākā daļa rapša ir sakapāta. Ir traki," tā noteic SIA "Vidiņu" vadītājs Sandris Vītols, kura aprūpē Tukuma novada Jaunsātu pagastā ir simtiem hektāru graudaugu (izņemot rīsu), pākšaugu un eļļas augu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!