Foto: Dagne Puncule
Māju pārvērtību stāsti allaž ir iedvesmojoši, jo tie reizēm liek sasparoties pārvērtībām arī savā mājoklī. Šoreiz stāstīsim par četriem dzīvokļiem Rīgā, kas piedzīvojuši skaistas pārvērtības.

Stāstu kolekcijā esam izvēlējušies stāstus par mājām, kuru saimnieki remontā ieguldījuši ne tikai krietnu naudas summiņu, kas mērāma simtos un pat tūkstošos, bet arī vēstīsim par dzīvokļiem, kas uzfrišināti vien ar mēbeļu un interjera elementu palīdzību.

Cik liels remonts nepieciešams – tas atkarīgs no dzīvokļa esošā stāvokļa, jo varbūt vienā dzīvoklī jānomaina grīda, logi un citas lietas, bet kādā citā dzīvoklī jānomaina vien mēbeles vai tekstilijas, piemēram, dīvāns, vecie aizkari utt. Pārvērtības savās mājās vari uzticēt profesionāļiem, bet īpašs gandarījums būs, ja pats būsi pielicis pirkstiņu.

Lasi, skaties un iedvesmojies!

Ja arī tev ir zināms kāds feins mājokļa pārvērtību stāsts – pastāsti par to mums! Gaidīsim ziņu e-pastā:maja@delfi.lv

Dagnes dzīvokļa remonta stāsts: visdārgāk maksāja pašas kļūdas

Foto: Privātais arhīvs

"Nevajag stilīgās centra ēkas. Cilvēki bieži vien neapzinās, ka arī padomju laiku māju dzīvokļus var uztaisīt skaistus un vizuāli pievilcīgus," teic Dagne Puncule, kura lielu daļu pēdējo divu gadu brīvā laika pavadījusi starp špakteļlāpstām un krāsu bundžām. Viņa nav jomas profesionāle, taču entuziaste gan, tāpēc krāsošanas, vaskošanas un citus darbiņus uzņēmusies darīt pati. Tas savukārt nozīmēja biežu kļūdīšanos...
Kaut ko pārbīdīt un remontēt Dagne var katru dienu, tāpēc, šķiet, viņas remonta stāsts nebeigsies nekad – arī tad, kad visas telpas būs apčubinātas un sataisītas, viņa atradīs, ko mainīt un remontēt vēlreiz. Ja atkāpjamies no šī skatījuma, šobrīd pabeigta ir guļamistaba, viesistaba/darbistaba, koridors, tualete, balkons un teju arī virtuve. Pagājušā gadsimta vidū būvētais divistabu dzīvoklis pārvērsts līdz nepazīšanai.
Lielākais darba apjoms atlicis vannasistabā. "Tās remonts ir daudz sarežģītāks, tāpēc arī jāierēķina vairāk līdzekļu. Pagaidām man pietiek ar to, kas tur ir," atklāj Dagne. Tā kā viņu uzrunā mainīgs dzīvesveids, jaunā sieviete šajā mājoklī neplāno sagaidīt vecumdienas un pieļauj, ka varētu vēl kādu dzīvokli izremontēt no pašiem pamatiem.

Lasīt vairāk

Pirms un pēc: dzīvoklis Rīgā, kas ieguvis otro elpu ar ziliem akcentiem

Foto: Publicitātes attēli


Allaž interesanti ir palūkoties bildes pirms mājokļu pārvērtībām, un šoreiz virtuāli viesosimies kādā dzīvoklī Rīgā, Āraišu ielā, kurš pārvērsts līdz nepazīšanai.
Dzīvoklis atrodas 1938. gadā celtā namā. Lai gan pats nams vēl gaida pārvērtības, viens no tajā esošajiem dzīvokļiem jau ir atdzimis. "Māja nav piedzīvojusi atdzimšanu, bet tai viss vēl ir priekšā," uzsver skaistā dzīvokļa saimnieks
Dzīvoklī vairs nav ne miņas no brūniem toņiem un vecām mēbelēm, bet tā vietā telpās valda gaišums un zilie akcenti, kuri ir katrā telpā – guļamistabā, viesistabā, virtuvē, gaitenī un pat vannasistabā. "Zilā krāsa ir mana "top" krāsa jau daudzus gadus. To arī ļoti daudzi ir pamanījuši," saka dzīvokļa īpašnieks.
Lasīt vairāk

Foto: Pirms un pēc – dzīvokļa pārvērtības Rīgā izmaksā vien 500 eiro

Foto: "Laantre"


Ar nelieliem līdzekļiem dzīvoklim var piešķirt jaunu elpu – to pierāda arī skaistās pārvērtības dzīvoklī Lāčplēša ielā Rīgā. Dzīvoklī nav veikts remonts, bet gan minimālas pārvērtības ar mēbelēm un interjera detaļām, kas kopumā izmaksājušas vien aptuveni 500 eiro.
Kā "Tava Māja" atklāj SIA "Knowhow Realty" valdes loceklis Oskars Zariņš, 40 kvadtrāmetrus plašā dzīvokļa dizaina pārvērtību mērķis bija paaugstināt tā vērtību potenciālo īrnieku acīs. "Laiks no idejas līdz realizācijai bija mazāk par divām nedēļām, un kopējās investīcijas nepārsniedza 500 eiro," atklāj Zariņš. Viņš arī pastāstīja, ka pats saviem spēkiem ne tikai izdomājis dzīvokļa pārvērtības, bet to arī iekārtojis.
Lasīt vairāk

Pirms un pēc pārvērtībām: dzīvoklis mājā, kur reiz dzīvoja Kārlis Ulmanis

Foto: Jānis Salmanis/publicitātes foto


Piekritīsiet, ka mājokļu pārvērtību stāsti ir visaizraujošākie, jo īpaši tad, ja var redzēt "pirms" un "pēc" bildes. Šādas pārvērtības piedzīvojis arī kāds dzīvoklis Tērbatas ielā, kurš atrodas vēsturiski nozīmīgā namā, jo šajā ēkā savulaik ir dzīvojis Latvijas valsts un Ministru prezidents Kārlis Ulmanis.
"Tava Māja" jau vēstīja, ka Tērbatas ielas nams celts 1910. gadā pēc arhitekta Mārtiņa Nukšas projekta, kurš bijis arī Francijas dienvidos esošās Marseļas pilsētas arhitekta palīgs un apbalvots ar Triju zvaigžņu ordeni, Norvēģijas, Polijas, Rumānijas un Zviedrijas ordeņiem. Kā tieši bija iekārtots Kārļa Ulmaņa dzīvoklis, kurš atradās Tērbatas nama 3. stāvā, lasi šeit.

Šoreiz gan stāstīsim par dzīvokli, kas atrodas kaimiņos kādreizējam Ulmaņa dzīvoklim.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!