Foto: Vida Press

Holivudas kinozvaigzne Andželīna Džolija sestdien pārsteigusi cilvēkus kādā kafejnīcā Ļvivā, Ukrainas rietumos, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Džolija ir ANO bēgļu aģentūras īpašā sūtne. Viņa nofilmēta kādā Ļvivas kafejnīcā, kur viņa smaidīdama iegādājas kafiju un sasveicinās ar faniem, vēsta Ukrainas mediji.

BBC atzīmē, ka Džolija ieradusies Ukrainā, lai satiktu karā cietušos bērnus un apmeklēja slimnīcas, kā arī palīdzības organizācijas.

Džolija sestdien apmeklējusi medicīnas iestādes, apciemojot bērnus, kuri cietuši Krievijas raķešu triecienos Kramatovskas stacijai. Tāpat viņa apmeklējusi internātskolu, aprunājusies ar brīvprātīgajiem, kuri sniedz medicīnisko un psiholoģisko palīdzību Ļvivas dzelzceļa stacijā.

Tāpat viņa aprunājusies ar cilvēkiem, kuriem bija izdevies aizbraukt no aktīvās karadarbības zonas, ziņo aģentūra UNN.

Aģentūra LETA atgādina, ka jau februārī, kad Krievija sāka jauno iebrukumu Ukrainā, Džolija nosodīja karu un aicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu to izbeigt.

Jau ziņots, ka, sākoties 66. kara dienai, Krievijas armija turpina uzbrukt Austrumu operācijas zonā ar mērķi iegūt pilnīgu kontroli Doneckas un Luhanskas apgabalos un izveidot sauszemes koridoru ar pagaidu okupēto Krimas pussalu, tomēr būtiskus panākumus iebrucēji nav guvuši, sestdien vēsta Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Tāpat Krievija cer novērst problēmas, kas iepriekš aizkavējušas tās iebrukumu Ukrainā, savā jaunākajā pārskatā norādījusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija. Krievijai iepriekš bijušas problēmas ar kaujas jaudas ģeogrāfisko koncentrāciju, piegādes līniju samazināšanu un vadības un kontroles vienkāršošanu.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!