Foto: Reuters/ Scanpix/ LETA

ASV piektdien paziņos par jaunu ekonomisko sankciju noteikšanu Krievijai un atbalsta palielināšanu Ukrainai, to paziņojot Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā pirmajā gadskārtā, pavēstīja Baltā nama administrācija.

"Savienotās Valstis ieviesīs plašas sankcijas pret galvenajiem sektoriem, kas rada ieņēmumus [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam," ceturtdien reportieriem pateica Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra.

Ukraina piektdien dominēs G7 (Lielā septiņnieka) valstu virtuālā samitā, kuram pievienosies arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. G7 valstis ir ASV, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Lielbritānija un Vācija.

"Līderi apspriedīs to, kā mēs turpinām atbalstīt Ukrainu," sacīja Žanpjēra. Viņa tomēr nepateica, vai ASV jauno sankciju ieviešanai sekos arī pārējās G7 valstis.

Starp jauno sankciju specifiskiem mērķiem būs bankas un juridiskās personas, kas palīdz Maskavai izvairīties no tām sankcijām, kas jau ir noteiktas pēc 2022. gada 24. februāra iebrukuma.

ASV vērsīsies pret Krievijas bankām un aizsardzības rūpniecību, kā arī pret "aktoriem trešajās valstīs, kas mēģina palīdzēt Krievijai un izvairīties no mūsu sankcijām", sacīja Žanpjēra.

"Mēs arī paziņosim par jaunu ekonomisko, enerģētisko un drošības atbalstu, lai palīdzētu ukraiņiem turpināt gūt panākumus, aizsargāt tautu no Krievijas agresijas un dot Ukrainas valdībai iespēju sniegt tādus pamatpakalpojumus kā elektrība un apkure," teica Žanpjēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!