Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons izteicies, ka "Brexit" bez vienošanās būtu scenārijs, kas visvairāk atbilst Lielbritānijas vēlētāju idejai par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ziņo portāls "Politico".

Savā iknedēļas slejā britu medijā "Daily Telegraph" Džonsons argumentē, ka Lielbritānijas valdības brīdinājumus par to, ka bezvienošanās "Brexit" novedīs pie pārtikas un medicīnas iztrūkumiem britu sabiedrība uztver vienaldzīgi.

"Jo baisāki ir brīdinājumi un sistemātiskāki ir mēģinājumi iebiedēt, jo lielāka ir bijusi [vēlētāju] vienaldzība un nelokāmība," raksta Džonsons.

"Tie ir nevienošanās jeb PTO [Pasaules Tirdzniecības Organizācijas] noteikumi, kuri saskan ar viņu [vēlētāju] ideju par izstāšanos; un viņi skatās uz šo opciju ar pārliecību, kas šobrīd ir tieši proporcionāla valdības brīdinājumu pieaugošajam spēkam," norādīja Džonsons, piebilstot, ka prognozes par bezvienošanās "Brexit" smagajām sekām ir pārspīlētas.

Džonsons, kurš ir "Brexit" atbalstītājs, gan izteicās, ka Lielbritānijas valdībai nepieciešams darīt vairāk, lai sagatavotu valsti bezvienošanās "Brexit" scenārijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!