Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bosnijas un Hercegovinas drošības ministrs mēģinās panākt izmaņas valsts likumdošanā, lai varētu izvietot armiju uz robežām bēgļu plūsmu samazināšanas nolūkos, raksta aģentūra "Reuters".

Kopš 2018. gada sākuma vairāk nekā 9000 migrantu no Āzijas un Ziemeļāfrikas ir ieradušies Bosnijā un Hercegovinā, no kuriem aptuveni 3000 ir izdevies iekļūt blakus esošajā Horvātijā, kas ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, vēsta aģentūra "Reuters". Lielās bēgļu plūsmas bijušajai Dienvidslāvijas republikai ir bijis liels izaicinājums un tā jau iepriekš ir ziņojusi par problēmām, ko tai sagādā lielā imigrantu skaita izmitināšana.

"Es plānoju ierosināt pārmaiņas likumdošanā, kas ļautu izmantot armiju, lai aizsargātu mūsu robežas," izteicās Bosnijas un Hercegovinas drošības ministrs Dragans Mektičs.

Liels skaits migrantu, kas uzturas Bosnijā un Hercegovinā dzīvo sliktos apstākļos. "Sarkanais krusts" ziņo, ka valsts nespēj adekvāti aizsargāt migrantu tiesības, tomēr Bosnija un Hercegovina uzstāj, ka tās resursi ir ierobežoti un ka tā nespēj tikt galā viena pati.

"Mēs [Bosnija un Hercegovina] izjūtam sekas, ko radījusi ES problēma. Mēs nepieļausim, ka valsts kļūst par [migrantu krīzes] karsto punktu. ES nav izturējusi savu pārbaudījumu, tā ir ļāvusi noziedzniekiem un cilvēku kontrabandistiem pārvaldīt šo procesu, tā vietā, lai to darītu ES institūcijas," norādīja Mektičs.

Tāpat Metkičs paziņoja, ka vēlas, lai Eiropas Komisija iesaistās šīs problēmas risināšanā un panāk, ka uz Bosniju un Hercegovinu dodas ES robežu aģentūras "Frontex" pārstāvji, kas palīdzētu ierobežot migrantu plūsmas un organizēto noziedzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!