Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons norādījis, ka izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) valstij sniedz lielisku iespēju stiprināt savu globālo klātbūtni. Tāpat ministrs izteicās, ka Lielbritānijai jāstājas pretī tiem, kas pārkāpj starptautiskās tiesības, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Savā uzrunā ministrs atklāja Lielbritānijas bruņoto spēku modernizācijas plānus. Tie iekļauj arī divus militāros kuģus, kurus izmantotu krīzes situācijās vai militāru operāciju īstenošanā. Šie kuģi, kā norāda ministrs, nekavējoties būtu gatavi sniegt palīdzību flotei. Viljamsons apstiprināja, ka aviācijas bāzeskuģis "HMS Queen Elizabeth" tiks izvietots Klusā okeāna reģionā.

Ministrs izteicās, ka laikā, kad neskaidrākas kļūst robežas starp mieru un karu, Lielbritānijai un tās sabiedrotajām jābūt gatavām pielietot spēku, lai atbalstītu savas intereses, ziņo raidsabiedrība.

"Mums jābūt gataviem parādīt agresīvas uzvedības augsto cenu. [Jābūt] Gataviem stiprināt savu izturību," norādīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!