Foto: Reuters/Scanpix/LETA/Publicitātes attēli

Šonedēļ, 28. podkāsta "Eiropas diena" epizodē stāstām par Latvijas pilsētu gatavošanos un izredzēm, piedaloties cīņā par Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titulu. Pievēršamies arī aktuālam tematam par saspringtām attiecībām Eiropas Savienības un Krievijas starpā.

Pēc nepilniem sešiem gadiem viena Latvijas pilsēta varēs lepoties ar Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 titulu. Lai gan varētu šķist, ka notikums vēl ir tālu, gatavošanās jau rit pilnā sparā un notiks arī visu šo laika periodu. Par Eiropas kultūras galvaspilsētas nozīmību un ieguvumiem iztaujājām Eiropas Parlamenta deputāti Daci Melbārdi.

Otrs temats, ko aplūkosim, saistīts ar Eiropas Savienības stratēģiju attiecībām ar Krieviju – "nedrīkst piekāpties Krievijas pašreizējai agresīvajai politikai, taču vienlaikus nepieciešams likt pamatus sadarbībai ar demokrātisko valsti, par kādu tā varētu kļūt nākotnē", pauž Eiroparlamenta deputāts, kādreizējais Lietuvas premjers Andrjus Kubiļus.

Šajā epizodē stāstām arī par citām Eiropas Savienības aktualitātēm – Eiropas Komisija nākusi klajā ar vērienīgu tiesību aktu priekšlikumu kopumu, lai stiprinātu Eiropas Savienības noteikumus par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu. Uzsākta pārkāpuma procedūru pret Poliju un Ungāriju, reaģējot uz abu valstu pieņemtajiem likumiem, kas, pēc Briseles domām, diskriminē seksuālās minoritātes. Vēl aplūkojam arī Eiropas Parlamenta pieņemtu pagaidu regulējumu, kas ļaus interneta pakalpojumu sniedzējiem turpināt brīvprātīgi apkarot pret bērniem vērstas seksuālas vardarbības atspoguļošanu tiešsaistē.

Iknedēļas podkāsts "Eiropas diena" top sadarbībā ar Eiropas Parlamentu. Klausieties podkāstu "Eiropas diena" šeit.

DELFI redakcijas veidotos podkāstus vari klausīties arī "Podbean", "Spotify", "Apple Podcasts" un "Google Podcasts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!