Foto: EPA/Scanpix/LETA

Slovākijas premjers Pēters Pelegrīni otrdien ieradies Eiropas Parlamentā (EP) Strasbūrā, lai piedalītos debašu ciklā par Eiropas Savienības (ES) nākotni.

Portāls "Delfi" piedāvā sekot viņa uzrunai video tiešraidē pēc pulksten 11 pēc Latvijas laika (paredzama kavēšanās). Pelegrīni uzrunai sekos debates ar EP politisko frakciju līderiem un citiem eiroparlamentāriešiem.

Pelegrīni par Slovākijas premjeru kļuva pēc tam, kad pirms gada, 2018. gada 15. martā, piekāpjoties sabiedrības spiedienam, ko izsauca žurnālista Jāna Kucjaka slepkavība, atkāpās līdzšinējais premjerministrs Roberts Fico.

Pērn 25.februārī 27 gadus vecā Kucjaka un viņa draudzenes Martinas Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē. Pēdējo nepabeigto rakstu Kucjaks veltīja itāļu mafijas darbībai Slovākijā un tās sakariem ar Fico tuvu stāvošām personām.

Prezidents Andrejs Kiska Pelegrīni kabinetu apstiprināja tikai ar otro piegājienu, komentējot, ka nav "100% apmierināts ar jaunās valdības sastāvu, kam vēl būs jāizcīna sabiedrības uzticība. Kiska pirmo valdības sastāvu noraidīja, jo iekšlietu ministra amats bija paredzēts politiķim, kurš līdzšinējo ministru pazinis no motociklistu aprindām.

Šīs ir jau astoņpadsmitās debates EP deputātu un ES valstu vadītāju diskusiju ciklā par Eiropas nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!