Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Albānijas opozīcijas protestētāji svētdien ar degbumbām apmētājuši premjerministra Edi Ramas biroja ēkas ieeju, raksta "Reuters".

Demonstrācijas, kurās Ramas iespējamas krāpšanās un korupcijas dēļ tiek aicināts atkāpties, notiek jau trīs mēnešus.

Daži protestētāji, tostarp grupa ļaužu, kuru sejas sedz maskas, meta degbumbas, petardes un krāsas pie valdības ēkas ieejas un vēlāk arī parlamentā. Ducis policistu un vairāki protestētāji tika ievainoti, informēja policija un vietējie reportieri.

Uzbrukumu laikā premjera ēkai, opozīcijas Demokrātiskās partijas līderis Lulzims Baša teica, ka viņi "ir apņēmušies turpināt lielāku un apņēmīgāku cīņu, kamēr valdība Albāniju turēs ārpus Eiropas".

"Mēs esam šeit misijā atbrīvot Albāniju no noziedzības un korupcijas, lai padarītu Albāniju par daļu no pārējās Eiropas," Baša teica, uzrunājot sanākušo vairāku tūkstošu cilvēku lielo pūli.

Atzīstot Albānijas progresu, Eiropas Komisija pagājušajā gadā ieteica Albānijai sākt sarunas par pievienošanos, bet Eiropadome pagarināja šī lēmuma pieņemšanu līdz šī gada jūnijam, ļaujot Albānijai veikt uzlabojumus savā tiesu sistēmā.

Saucot opozīcijas politiku par "aklu", premjerministrs Ramas sacīja, ka ir skumji dzirdēt opozīcijas līderi, lūdzot valdības aiziešanu, un viņu uguns nodarījusi kaitējumu ne valdībai, bet gan valstij.

Eiropas Savienība un Amerikas Savienotās Valstis ir apstiprinājušas valdības likumību un mudinājušas opozīciju atgriezties parlamentā, un piedalīties vietējās vēlēšanās 30. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!