Foto: EPA/Scanpix/LETA

Laikā, kad reģionā visa uzmanība pievērsta migrantu masām, kuras ar Baltkrievijas drošības dienestu iesaisti cenšas nelegāli ielauzties Eiropas Savienībā (ES), Polijā netālu no robežas ar Krieviju notiek NATO militārās mācības, liecina fotoaģentūru attēli.

Mācības notiek netālu no Ožišas, kas atrodas Varmijas-Mazūrijas vojevodistē. Šis apgabals robežojas ar Krievijas Kaļiņingradas apgabalu, un netālu ir arī tā sauktais Suvalku koridors – šaura vieta starp Krieviju un Baltkrieviju, kas rada bažas par Baltijas valstu drošību militārā konflikta gadījumā.

Vingrinājumā piedalās Polijā izvietotā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, kurā ietilpst ASV, Lielbritānijas, Rumānijas un Horvātijas karavīri.

Daudznacionālā kaujas grupa Polijā ir viens no četriem šādiem bataljoniem, kas izvietoti NATO austrumu flangā Krievijas agresīvo darbību dēļ.

Pa to laiku turpinās krīze uz Polijas robežas ar Baltkrieviju. Kopš vasaras Baltkrievijas kaimiņvalstis Polija, Lietuva un Latvija piedzīvo, kā uzskata ES, Baltkrievijas varasiestāžu organizētu Tuvo Austrumu migrantu pieplūdumu, taču pirmdien, 8. novembrī, pirmo reizi fiksēts masveida tūkstošiem migrantu iekļūšanas mēģinājums Polijā.

Naktī uz trešdienu divām baltkrievu drošībnieku atvestām migrantu grupām izdevies pārvarēt robežu un ielauzties Polijā.

Rietumos uzskata, ka migrācijas organizēšana varētu būt Lukašenko atriebība par sankcijām un spiediena izdarīšana pret Briseli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!