Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas raķešu triecienā pa Odesas apgabala kūrorta ciemu Serhijivku bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 21, atsaucoties uz Odesas apgabala kara administrācijas vadītāju Serhiju Bratčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

"Uz šo brīdi ir jau 21 bojāgājušais, starp tiem 12 gadus vecs bērns," Bratčuks paziņoja televīzijā.

Kopējais cietušo un bojāgājušo skaits vēl nav zināms, jo turpinās glābšanas darbi un cilvēku meklēšana ēku drupās.

Iepriekš piektdien ziņots par 17, bet vēlāk par 20 bojagājušajiem un aptuveni 40 cietušajiem.

Aizvadītajā naktī notikušajā raķešu triecienā cieta deviņstāvu dzīvojamā mājā un atpūtas bāzes ēka. Ciemata teritorijā nekādu militāru objektu nav, norāda UNIAN.

Triecienā cietusī atpūtas bāze pieder Moldovas valdībai, tajā atrodas rehabilitācijas centrs smagi slimiem bērniem, skaidro medijs.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!