Foto: EPA/Scanpix/LETA

Polija ceturtdien uz Baltkrievijas robežas uzsāka dzeloņstiepļu žogu būvēšanu, reaģējot uz Aleksandra Lukašenko režīma taktiku sūtīt pār robežu migrantus no trešajām valstīm, liecina aģentūru uzņemtie fotoattēli.

Līdz ceturtdienas pusdienlaikam bijuši izbūvēti jau aptuveni trīs kilometri no kopumā ar dzeloņdrāšu pinumu žogu apjozt plānotajiem 180 kilometriem, vēsta "Reuters". Aizsardzības ministrs Mariuss Blaščaks atzīmējis, ka robežsardzi patlaban atbalsta arī 1800 Polijas Bruņoto spēku karavīri.

Polija par lēmumu būvēt žogu paziņoja pirmdien, Blaščakam skaidrojot, ka tas būs 2,5 metrus augsts un līdzināsies žogam, kādu tās kaimiņvalsts Ungārija jau ir uzbūvējusi uz robežas ar Serbiju.

Kopumā Polijas-Baltkrievijas robežlīnijas garums ir 418 kilometri. Aptuveni pusi no robežas veido upes.

Eiropas Savienība izteikusi kritiku Aleksandram Lukašenko par migrantu izmantošanu kā hibrīdkara ieroci, lai radītu spiedienu bloka valstīm, "atmaksājot" par pret to vērstajām sankcijām.

Polija, Latvija un Lietuva gan arī saņēmušas kritiku par rīcību un attieksmi pret migrantiem, kuri dienām un nedēļām atradās un atrodas "iesprūduši" starp robežām bez pieejas labierīcībām un ar ierobežotām iespējām ēst, dzert un sasildīties. Visas trīs valstis norādījušas, ka atbildība par migrantiem, kuru izteiktais vairums nāk no Irākas, gulstas uz Baltkrievijas režīma pleciem, kurš organizē to nonākšanu līdz robežzonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!