Foto: Scanpix

Terorisms Lielbritāniju šobrīd apdraud vēl vairāk nekā pirms vai pēc 2001.gada 11.septembra teroraktiem ASV, pirmdien paziņojusi iekšlietu ministre Terēza Meja.

Trešdien Lielbritānijas valdība iesniegs jaunu pretterorisma likumprojektu, kas paredzēts, lai uzlabotu dažādu draudu novēršanu. Tas īpaši attieksies uz draudiem, ko rada Lielbritānijas pilsoņu atgriešanās valstī no Sīrijas un Irākas, kur tie cīnījušies kopā ar islāmistu teroristiem.

"Kad drošības un izlūkdienesti mums paziņo, ka apdraudējums tagad ir lielāks, nekā tas bija pirms vai pēc 11.septembra, tas ir jāņem vērā," norādīja ministre.

Kā piebilda Meja, kopš 2005.gada pašnāvnieku terorakta Londonā, kurā bojā gāja 52 cilvēki, izjaukti aptuveni 40 teroristu plānoti uzbrukumi.

Novērstas vairākas Mumbajas slaktiņam līdzīgas apšaudes Lielbritānijas ielās, plāns uzspridzināt Londonas fondu biržu, lidmašīnu notriekšana un sazvērestības nogalināt Lielbritānijas vēstnieku un karavīrus.

"Gandrīz visi noziegumi ir novērsti," pavēstīja Meja. "Tomēr, kā reiz lielījās Īru republikāņu armija (IRA), teroristiem tikai vienreiz vajag būt veiksmīgiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!