Foto: Reuters/Scanpix

Irānai nav nekāda sakara ar vasarā notikušos sprādzienu Bulgārijā, kurā gāja bojā pieci Izraēlas tūristi un autobusa vadītājs, piektdien paziņoja Irānas vēstnieks, noraidot Izraēlas apsūdzības par Teherānas atbildību šajā teroraktā. Par to vēsta aģentūra "Reuters".

Bulgārija nedēļas sākumā paziņoja, ka Jūlijā notikušo uzbrukumu sarīkoja Irānas atbalstītais Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah". Grupējuma kaujinieki uz apsūdzībām atbildēja, ka tās ir daļa no Izraēlas melu kampaņas.

"Šim [uzbrukumam] nav nekāda sakara ar Irānu," reportieriem norādīja Irānas vēstnieks Bulgārijā Golamreza Bageri.

Irānu un "Hezbollah" "globālas terora kampaņas" īstenošanā šonedēļ apsūdzēja Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu. Pēc Bulgārijas apsūdzībām par "Hezbollah" vainu teroraktā, iespēju ar Libānas valdību saistīto grupējumu iekļaut teroristisko organizāciju sarakstā apsver Eiropas Savienība (ES).

"Hezbollah" par teroristisku organizāciju uzskata ASV un Izraēla, abu valstu amatpersonas vēlas, lai līdzīgi rīkojas arī ES, kas būtu pamats grupējuma aktīvu Eiropā iesaldēšanai, ziņo "Reuters".

Vēstīts, ka Bulgārijas amatpersonas otrdien paziņoja, ka 18. jūlijā notikušo teroraktu Bulgārijas pilsētā Burgasā, kad pašnāvnieka spridzinātāja izraisītā eksplozijā gāja bojā pieci Izraēlas tūristi, autobusa vadītājs un pats terorists, sarīkoja Libānas kaujinieku grupējums "Hezbollah".

Spridzinātājs un vēl viens viņa līdzdalībnieks bijuši "Hezbollah" šūniņas biedri, kuri izmantojuši Austrālijas un Kanādas pases.

Pēc uzbrukuma Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu teroraktā vainoja Irānu, bet Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks paziņoja, ka teroraktu sarīkojis Libānas islāmistu grupējums "Hezbollah" ar Irānas atbalstu. Tikmēr Irānas Ārlietu ministrija paziņoja, ka nosoda visus teroraktus pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!