Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons vizītes laikā Sočos paredzējis tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, lai apspriestu situāciju Sīrijā, kur jau vairāk nekā divus gadus turpinās bruņotas sadursmes starp valdības un opozīcijas spēkiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kamerons paziņojis, ka nepieciešams paātrināt politiskās varas nodošanas procesu, lai pārtrauktu vardarbību. Kopš pilsoņu kara sākuma, pēc ANO datiem, bojā gājuši aptuveni 70 000 cilvēku.

Kā vēsta BBC, Kamerona vizīte nav vērtējama kā ikdienišķs Lielbritānijas premjera dienas kārtības pasākums, jo viņš mēros vairāk nekā 3000 kilometrus tikai tāpēc, lai dažas stundas runātu ar Putinu.

Nākamnedēļ Kamerons paredzējis Sīrijas jautājumu Vašingtonā apspriest ar ASV prezidentu Baraku Obamu.

BBC atzīmē, ka Britu premjera vizīte notiks laikā, kad Krievija un ASV atjaunojušas mēģinājumus mieru Sīrijā panākt diplomātiskā ceļā.

Lielbritānijai un Krievijai ir atšķirīgas pieejas Sīrijas krīzes risinājumam: Londona jau iepriekš aicinājusi Sīrijas prezidentu Baširu al Asadu atkāpties no amata, taču Maskava iestājusies pret ārvalstu nostāšanos kādas no konfliktā iesaistīto valstu pusēm.

Iepriekš Kamerons paziņojis, ka tad, ja Asada režīms izmantos ķīmiskos ieročus, tā būs "sarkanā līnija", kuru pārkāpjot Rietumi varētu izskatīt militāras iejaukšanās iespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!