Foto: kadri no video

Ukrainas spēku 3. atsevišķā trieciena brigāde publicējusi video no uzbrukuma okupantu pozīcijām pie tā sauktā "dzīvības ceļa" uz Bahmutu.

Par "dzīvības ceļu" sauc maršrutu, pa kuru tiek nodrošināta Bahmutā un pie tās izvietoto Ukrainas aizstāvju apgāde un rotācija. Iepriekš martā publicēts video dod ieskatu, kā šis maršruts izskatās.

27 minūtes garajā 3. atsevišķās triecienbrigādes video notiek kauja par asfaltēto ceļu, kas no Časivjaras caur Hromovi ved uz Bahmutu. Video nav datēts, bet spriežot pēc tā, ka koki ir bez lapām un nav zāles, tas uzņemts vēlākais agrā pavasarī.

Ekrānuzņēmums no "Liveuamap"

Kadros redzams, kā karavīri ieiet pretinieku tranšejā un ar dronu atbalstu, zem pretinieka artilērijas uguns, veic ierakumu "tīrīšanu", iznīcinot okupantu karavīrus tuvās distancēs.

Brigāde savā paziņojumā norāda, ka veiksmīgas operācijas rezultātā ir likvidēti 30 okupanti un Krievijas spēki atspiesti tālāk no "dzīvības ceļa", neļaujot pretiniekam saglabāt uguns kontroli pār šo maršrutu.

Smagas kaujas par Bahmutu notiek kopš 2022. gada vasaras. Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgēnijs Prigožins 20. maijā paziņoja, ka Bahmuta ir ieņemta. Kijiva gan precizēja, ka Ukrainas spēki joprojām kontrolē nelielu pilsētas daļu.

Militārie eksperti Bahmutas ieņemšanu Krievijai raksturo kā "Pirra uzvaru", kas nekādā veidā nepietuvina okupantus kara mērķim.

27. maijā Ukrainas Aizsardzības ministrija informēja, ka okupantu uzbrukuma aktivitātes pie Bahmutas ir mazinājušās, pretiniekam veicot spēku nomaiņu un pārgrupēšanos.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!