Foto: AP/Scanpix/LETA

Japānas Aizsardzības ministrijai ir aizdomas, ka valstī kopš 2019. gada vismaz trīs reizes ielidojuši Ķīnas spiegošanas baloni. Tokija brīdinājusi Pekinu, ka neatļauta ielidošana viņu gaisa telpā ir nepieņemama, ziņo aģentūra "Reuters".

Japānas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka baloni novēroti laikā no 2019. gada līdz 2021. gadam. Japāna esot sazinājusies ar Pekinu, lai noskaidrotu situācijas apstākļus un pārliecinātos, ka tas neatkārtosies.

"Veicot lidaparātu padziļinātāku izpēti, atklājās, ka objekti varētu būt Ķīnas novērošanas baloni," komentējis Japānas valdības galvenais pārstāvis Hirokazu Matsuno.

Tokija apsver atvieglot nosacījumus ieroču izmantošanai gadījumos, ja ārvalstu lidaparāti pārkāpj Japānas gaisa telpu, trešdien paziņojusi nacionālā ziņu aģentūra "Kyodo".

Kopš ASV šajā mēnesī notrieca Ķīnas gaisa balonu un sasauca 40 valstu pārstāvjus, lai brīdinātu par situāciju, Japānas valdība pievērsusi pastiprinātu uzmanību pagātnē notikušiem savas gaisa telpas pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!