Foto: Shutterstock
Visdažādāko pret Krieviju līdz šim vērsto un iespējamo sankciju variantu saraksts ir garš, tomēr pēdējā laikā ieraugāmi inovatīvi ierosinājumi. Gaidot iespējamo Krievijas ofensīvu pret Ukrainu, daudzi uzzināja, ka ASV un ES varas gaiteņos apspriesta Krievijas naftas iepirkšanas pārtraukšana Rietumos un pat SWIFT atslēgšana. Tāpat kā sankciju jomā līdz šim, arī šajās iniciatīvās lēmumu pieņemšana un pati rīcība ir politiskās elites plus lielu kompāniju un finanšu regulatora vadības darīšana.

Taču kā būtu, ja sankciju rosināšanas instrumentu ieliktu vidusmēra cilvēka rokās? Katrā ziņā šāda iniciatīva jau sākusi attīstīties – viens pēc otra tiek veidoti saraksti, kuros iekļauti, iespējams, noziedzīgas izcelsmes Krievijas fizisko un juridisko personu nekustamie īpašumi. Par šādu sankciju dimensiju diskutē imigranti Kirils Ļaguševs, kurš nodarbojas ar Magņitska likuma paplašināšanas lobēšanu Kanādas parlamentā, un Andrejs Sideļņikovs, savulaik viens no partijas "Labējo spēku savienība" dibinātājiem un krieviski runājošās Londonas politiskā toņa noteicējiem šodien.

Vai paredzat, ka noteiktos ģeogrāfiskajos punktos ofensīva pret šaubīgas izcelsmes nekustamo īpašumu var norisināties ievērojami veiksmīgāk nekā citos? Iztēlojos, ka Kanādā noskaņojums ir visai kareivīgs, savukārt ir arī tādas zemes kā Kipra, kuras iedzīvotāju labklājību cita starpā sekmējis ofšoru bizness.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!