Foto: DELFI
Latvieši vēlas pievienoties brīvprātīgo bataljoniem Ukrainā un ir kopā ar ukraiņiem viņu cīņā par "gaišo nākotni", otrdien Kijevā Latvijas žurnālistiem paziņoja Radikālās partijas ("Рaдикальна Пaртія Олeгa Ляшкa") līderis Oļegs Ļaško.

"Latvija ir brīnišķīga zeme, es gan tur nekad neesmu bijis. Es ceru, ka tad, kad es būšu prezidents, mums būs pašas labākās attiecības ar Latviju," Kijevā paša vadītas protesta akcijas "Tarifu Maidans" laikā Ļaško atbildēja uz portāla "Delfi" jautājumu.

Radikālais politiķis arī norādīja, ka ukraiņi ir pateicīgi Latvijai par tās atbalstu Ukrainai, kad valsts saskaras ar Krievijas agresiju. "Mums šis atbalsts ir ļoti svarīgs," uzsvēra Ļaško.

Partijas līderis žurnālistiem arī paziņoja, ka "ir daudz gribētāju" no latviešu vidus, kas vēlas pievienoties Radikālās partijas bataljonam [Nacionālās gvardes bataljons "Ukraina"] un ar ieročiem rokās aizstāvēt Ukrainas vienotību.

Ļaško norāda, ka redzēja "latviešus, kas ierodas un kopā ar ukraiņiem cīnās par mūsu zemes gaišo nākotni" 2014. gada Maidana protestu laikā Kijevā. [A.Ī. Ļaško Ukrainā izpelnījies skandaloza politiķa slavu un daudz no viņa teiktā gan nav īsti pārbaudāms.]

"Mēs atceramies, kā jūs [Baltijas valstis] izcīnījāt neatkarību, cik dārga bija šīs neatkarības cena Baltijas valstīm," skaidro politiķis. "Jūs kļuvāt par Staļina un komunisma režīma upuriem," viņš turpina.

"Tāpēc mēs vienmēr esam pateicīgi Baltijas valstīm – Latvijai, Lietuvai un Igaunijai – par atbalstu Ukrainai, un, nešaubīgi, viņas vienmēr var rēķināties ar mūsu atbalstu," nobeidz nacionālistu politiķis.

Oļegs Ļaško ir Ukrainas parlamenta deputāts, kura vadītajai Oļega Ļaško Radikālajai partijai ir 21 vieta Augstākajā radā. Ļaško pērn kandidēja arī uz Ukrainas prezidenta krēslu. Politiķis pazīstams ar savu populistisko politiku un agresīvo uzvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!