Foto: AP/Scanpix/LETA

Vācijas ieroču ražotājs "Rheinmetall" nespēs piegādāt Ukrainai kaujas gatavus tankus "Leopard 2" līdz 2024. gadam, paziņojis uzņēmuma izpilddirektors.

Remonta un atjaunošanas prasības nozīmē, ka tanku piegāde ilgtu līdz nākamā gada sākumam, "pat ja lēmums nosūtīt mūsu "Leopard" tankus uz Kijivu tiktu pieņemts rīt," sacīja "Rheinmetall" izpilddirektors Armīns Pappergers, kuru citē "Politico".

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vēl nav pieņēmis lēmumu par to, vai Vācija apņemsies nosūtīt jaudīgos kaujas tankus "Leopard 2", ko Ukraina vēlas, lai pastiprinātu uzbrukumus pret krievu iebrucējiem.

"Rheinmetall" ir 22 "Leopard 2" un 88 vecāki "Leopard 1" transportlīdzekļi, sacīja Pappergers. Vācijai ir aptuveni 350 "Leopard 2" tanki.

Polijas prezidents Andžejs Duda pagājušajā nedēļā paziņoja, ka viņa valsts nodos Ukrainai tankus "Leopard 2", un arī Somijas prezidents Sauli Nīnisto apliecināja vēlmi Kijivai piegādāt kaujas tankus.

Vācijai, kas ražo "Leopard 2", ir galvenā loma, jo transportlīdzekļiem ir ierobežojumi attiecībā uz reeksportu. Taču vicekanclers Roberts Habeks ceturtdien paziņoja, ka Berlīne nestāsies ceļā sabiedrotajiem, kas vēlas nogādāt tankus Ukrainai, lai gan pati Vācijas valdība līdz šim ir vilcinājusies ar šādu soli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!