Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc veiksmīga starta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būtiski pieaudzis Lielbritānijas liberālo demokrātu partijas atbalsts, atsaucoties uz "YouGov" veikto aptauju, raksta portāls "Politico".

Britu liberāļi, kuri atbalsta Lielbritānijas palikšanu Eiropas Savienībā (ES), aptaujā apsteiguši Naidžela Farāža vadīto “Brexit” partiju. Ja rītdien Apvienotajā Karalistē notiktu parlamenta vēlēšanas, liberāļus atbalstītu 24% vēlētāju, savukārt “Brexit” partiju 22%, liecina aptauja.

Šī ir tikai otrā “YouGov” aptauja, kurā pirmo vietu neieņem neviena no lielajām britu partijām – konservatīvie un leiboristi, atzīmē “Sky News”.

Liberāļi un Farāža partija pārstāv diametrāli pretēju viedokli par “Brexit” procesu, tomēr abas ieguva lielu atbalstu aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajās EP vēlēšanās. “Brexit” partiju EP pārstāvēs 29 deputāti, bet liberālos demokrātus – 16. Salīdzinājumam – leiboristi ieguva vien 10 EP krēslus, bet konservatīvie tikai četrus. Abām partijām tas bija ievērojams kritums salīdzinājumā ar 2014. gada EP vēlēšanām, kurās ievēlēja 20 leiboristu un 19 un Konservatīvās partijas deputātus.

“YouGov” politiskās pētniecības direktors Entonijs Velss, komentējot aptaujas rezultātus portālam “Politico”, norādīja, ka šobrīd vēlētāji atbalsta partijas, kuras pārstāv to uzskatus attiecībā uz “Brexit” procesu. Šī situācija palīdzot partijām, kurām ir skaidra nostāja par “Brexit”, atzīmēja Velss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!