Foto: AFP/Scanpix

Vētra "Frenks" izraisījusi pamatīgus plūdus Lielbritānijā, un, lai gan saskaņā ar sinoptiķu prognozēm pamatīgais lietus jau ir aiz muguras, daudzviet arvien spēkā brīdinājumi par plūdiem, jo ūdeņi no augstākiem reģioniem virzīsies uz līdzenumiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šobrīd Anglijā un Velsā spēkā augstākie plūdu brīdinājumi 33 vietās, liecina dati Lielbritānijas Plūdu informācijas servisa mājaslapā. Šāds brīdinājums nozīmē, ka ir gaidāmi plūdi un jārīkojas nekavējoties. Tāpat spēkā izsludināta plūdu trauksme 139 vietās, kas nozīmē, ka nepieciešams sagatavotie, jo pastāv plūdu risks.

Vētras rezultāta applūdušas teritorijas vairākās Lielbritānijas daļās: Anglijā, Skotijā u Ziemeļīrijā. Skotijā evakuēti simtiem cilvēku, savukārt Lankašīrā bez elektrības palikušas simtiem mājsaimniecību.

Jau vēstīts, ka vairākos Lielbritānijas reģionos izsludināta plūdu trauksme. Anglijas ziemeļos simtiem cilvēku evakuēti no savām dzīvesvietām. Plūdi visnopietnāk skāruši Lankašīru un Jorkšīru. Trauksme izsludināta arī vairākos Velsas un Skotijas rajonos.

Lielbritānijas valdība svētdien sanāca uz ārkārtas sēdi saistībā ar "līdz šim nepieredzētiem" plūdiem.

Foto - plūdi Lielbritānijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!