Foto: DELFI Aculiecinieks

Lietuva un Polija savstarpēji konsultējas par humānā koridora izveidi, kas ļautu lietuviešiem, latviešiem un igauņiem 72 stundu laikā atgriezties dzimtenē, sestdien sacīja Lietuvas premjerministrs Saulius Skvernelis, vēsta portāls "delfi.lt".

"Šķiet, ka mēs spēsim vienoties, un es ceru, ka līdz valdības sanāksmes laikam mums jau būs oficiāls apstiprinājums par tā saukto humāno koridoru, lai ceļotu caur Poliju. Bet tas tiks ierobežots laikā, droši vien tagad mēs runājam par 72 stundām", pēc Ministru kabineta sēdes sacīja Lietuvas valdības vadītājs.

Pēc viņa teiktā, Lietuvas pilsoņiem, kuri vēlas atgriezties pa sauszemi caur Poliju, būs jāsteidzas, lai izpildītu šo termiņu un šķērsotu Lietuvas-Polijas robežu, jo pēc 72 stundām (sākot ar sestdienas pulksten 18), šādas iespējas vairs nebūšot.

Valdības vadītājs sestdien telefonsarunā ar Polijas premjerministru Mateušu Moravecki pārrunāja situāciju ar koronavīrusu.

Saskaņā ar Skverneļa teikto, humānās palīdzības koridori Lietuvā būs atvērti arī Latvijas un Igaunijas pilsoņiem, kuri atgriežas mājās, izmantojot tranzītu caur Lietuvu.

Lietuvas ministru kabinets apsver iespēju samazināt robežkontroles punktu skaitu, caur kuriem šajā laikā būs iespējams ieceļot Lietuvā, taču konkrēts lēmums vēl nav zināms.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā "Covid-19" izplatīšanās draudus, Lietuva sestdien pieņēma lēmumu uz desmit dienām atjaunot robežkontroli uz Eiropas Savienības iekšējām robežām ar Poliju un Latviju, kas paredz, ka ārvalstniekiem būs liegts ieceļot Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!