Foto: AP/Scanpix/LETA

Gadu kopš pandēmijas sākuma cīņa ar Covid-19 turpinās visā pasaulē un nenotiek tik ātri, kā vēlētos ierobežojumu nomocītie iedzīvotāji, cietušās ekonomikas nozares, medicīniskais personāls un valdības, kas spiestas pieņemt nepopulārus lēmumus. Ja ar masveida vakcinācijas nodrošināšanu gludi neiet ne Eiropā, ne Latvijā, tad Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības valstīs situācija ir vēl smagāka un skepse pret vakcīnām lielāka.

Jau esam aplūkojuši pasaules vakcinācijas veiksmes stāstu Izraēlā, galīgi ne veiksmīgo situāciju turpat kaimiņos Palestīnā, vēlmi pēc Covid-19 potēšanas pasēm no tūrisma atkarīgās valstīs, to, kā pandēmija gaužām bēdīgi beigusies Zimbabves ministriem, Dānijas veiksmīgo kampaņu un citas ar globālo veselības krīzi saistītas tēmas.

Šoreiz pievēršam uzmanību trim Austrumu partnerības valstīm – ārpus ES esošajai Ukrainai, Moldovai un Gruzijai –, kur neticība vakcīnām un traģiska sagadīšanās vēl vairāk grauj slimības apkarošanas centienus un grūti iegūtās vakcīnu devas nākas pat izmest.

Ukraina. Vakcīnu maz, skepse liela

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!