Foto: Reuters/Scanpix

Prokremliskā motociklistu kluba "Nakts vilki" brauciena laikā notikušā satiksmes negadījumā Čečenijā gājis bojā bijušais Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) specvienības "Alfa" komandieris Jurijs Toršins, vēsta "Gazeta.ru".

Par pretterorisma vienības ekskomandiera nāvi zināms tapa 12. septembra vakarā, taču Čečenijas varasiestādes komentāru par notikušo nesniedza un ieraksts par negadījumu pazuda arī no Ārkārtas situāciju ministrijas tīmekļa vietnes, raksta medijs.

Vēlāk "Gazeta.ru" izdevās noskaidrot notikušās apstākļus. Toršins, kurš ir Čečenijas līdera Ramzana Kadirova padomnieks, bez ķiveres un jebkādiem citiem aizsardzības līdzekļiem devies motobraucienā kopā ar motociklistu kluba "Nakts vilki" vietējo nodaļu un cīņas kluba "Ahmat" biedriem.

Braucienā piedalījās arī Kadirova apsardzes priekšnieks, specvienības "Terek" komandieris Abuzaids Vismuradovs (iesauka Patriots), kā arī vairāki citi drošībnieki un cīņas sportisti.

58 gadus vecais Toršins uz "Harley Davidson" motocikla braucis, mainot ceļa puses un dažas minūtes pirms avārijas spēcīgi uzskrējis "guļošajam policistam", portālam pastāstīja "Nakts vilku" nodaļas vadītājs Alvi Mutaevs.

Neviens no kluba Toršinam gan nav uzdrīkstējies paskaidrot vai norādīt, kā būtu jāuzvedas braucot motociklu kolonnā, jo viņš bija "labi zināms cilvēks", skaidro Mutaevs. Turklāt kungs brauciena sākumā arī paziņojis, ka ar motocikliem brauc jau kopš astoņdesmitajiem gadiem.

Avārija notikusi ceļa posmā ar lēzenu līkumu, kur Toršins nezināmu iemeslu dēļ sācis strauji bremzēt un nokritis. Viņam virsū tad uzbraucis 10 – 15 metrus aiz muguras uz tricikla sekojošais Kadirova drošības šefs Vismuradovs, stāsta Mutaevs.

Toršins gājis bojā notikuma vietā, bet Vismuradovs guvis galvas traumu un ar vienu no pavadošajām automašīnām nogādāts slimnīcā Groznijā. Viegli cietis arī tricikla pasažieris. Pavisam braucienā piedalījušies 18 motociklisti, no kuriem 13 "Nakts vilku" biedri.

Kolonnai pa priekšu braukusi policijas automašīna un tās ātrums nav pārsniedzis 60 – 70 kilometrus stundā.

1958. gadā dzimušais Toršins ir piecu kaujas ordeņu kavalieris, skaidro "Gazeta.ru". Viņš ir piedalījies karā Afganistānā un abos Čečenijas karos.

Toršins arī piedalījies traģiskajā ķīlnieku atbrīvošanas operācijā Beslanas skolā 2004. gadā un "Nord Ost" ķīlnieku krīzē 2002. gada 26. oktobrī.

Kopš 2010. gada Toršins bija atvaļinājies kā FDD goda biedrs. 2005. gadā kļuva par Kadirova padomnieku darbā ar tiesībsargājošajiem orgāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!